OTED'in Kitap Toplama Kampanyası

Güncelleme Tarihi:

OTEDin Kitap Toplama Kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Otel Temizlik Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği'nin (OTED) Şırnak Halk Kütüphanesi için düzenlediği kitap toplama kampanyasıyla ilgili 9 Ağustos’ta yaptığımız haber, hayırsever vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Kampanya yetkilisi Özlem Gündoğan, Hürriyet İstanbul'da çıkan haber sonrası gelen telefonlara yetişmekte zorlandıklarını ifade etti. Yoğun ilgi sonucu uzatılan kitap toplama kampanyasında Anadolu yakasından 2, Avrupa yakasından ise 1 ton kitap toplandı. Toplanan kitaplar geçtiğimiz hafta, Aras Kargo tarafından Şırnak'a ulaştırıldı.

OTED yoğun ilgi nedeniyle bu kampanya boyunca bir Danimarka firması olan Iduna'dan yardım aldı. Firmanın kimya mühendisi Aylin Özen ve bölge satış sorumlusu Alper Güçlü, Anadolu yakasında katılımcıların evlerini, şirketin sevkiyat arabaları ve kendi özel arabalarıyla bir hafta boyunca tek tek gezerek kitapları teslim aldı. Şehrin Avrupa yakasında ise bu görevi İdeal Temizlik firması çalışanları Cem Topçu'nun yönetiminde yerine getirdi.

Kampanya gönüllülerinden Aylin Özen, Beykoz'dan Bostancı'ya kadar kapı kapı dolaştıklarını söyledi. Aylin Özen, ‘‘İnsanımızın duyarlılığını ve samimiyetini kaybetmediğini gördük. Örneğin, depremde bütün giysilerini bağışlayan Fatma Yurt'la tanıştık. En değerli varlıklarını, kitaplarını bağışladığını, evinde artık bir şey kalmadığını gördük. Ev ev birçok öyküyle karşılaştık, duygulandık,'' dedi.

Gündoğan ise en çok kitapla birlikte giysi ve oyuncak bağışlamak isteyenlerle karşılaştıklarını ifade etti.

Kampanya gönüllüleri toplanan kitapların hiç de düşünüldüğü gibi işe yaramaz, 'atacağımıza verelim' diye düşünülen kitaplar olmadığını söylüyorlar. Kitapları tek tek kontrol ederek kolilemişler. Beyoğlu'ndaki Metro Kitabevi'ni de örnek gösteriyorlar. Metro Kitabevi üç koli İngilizce eğitim ve öykü kitabı bağışlamış. Şırnak Halk Kütüphanesi için düzenlediği kitap toplama kampanyasını ikinci sevkiyat ile tamamlayan OTED yetkilileri yardım kampanyalarını sürdüreceklerini ifade ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!