ÖSYM görevli ücretleri ne zaman yatacak? YKS görev ücreti ne zaman yatar?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM görevli ücretleri ne zaman yatacak YKS görev ücreti ne zaman yatar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2022 09:18

ÖSYM görevli ücretleri için araştırmalar sürüyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 81 il ve Lefkoşa'da düzenlenen, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) geride kaldı. Geçen yıl 2 milyon 607 bin 903 adayın başvurduğu TYT'ye bu yıl 3 milyon 234 bin 409 aday ile rekor başvuru gelmişti. Öte yandan sınavlarda on binlerce öğretmen gözetmen olarak yer alıyor. İşte, YKS sınav görevli ücret ödemesi hakkında bilgi...

Haberin Devamı

ÖSYM YKS görevli ücretleri için araştırmalar sürüyor. YKS’nin birinci oturumu olan TYT’de 521 bin 191 kişi görev aldı. 19 Haziran Pazar günü yapılan ikinci oturum olan AYT’de ise 317 bin 765 kişi görevli oldu. Aynı gün uygulanan ve son oturum olan YDT’deki görevli sayısı ise 30 bin 418 kişiydi. Sınav görevlisi olarak yer alan kamu personellerine hizmetlerine binayen Ücret ödemesi yapılıyor. Peki, YKS gözetmen ücreti ne zaman yatacak?

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS görevli ücretlerinin ne zaman yatacağı henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. ÖSYM'nin ortalama 2 hafta içerisinde ücretleri yatırması bekleniyor.

Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

BAKMADAN GEÇME!