Osman Hamdi Bey New York yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Osman Hamdi Bey New York yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2023 07:00

Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde, 25 Ekim tarihinde New York Metropolitan Sanat Müzesi’nde “Yüzüncü Yıl Galası” gerçekleştirilecek. Sergide, ünlü Türk ressam Osman Hamdi Bey’in ‘Kuran Okuyan Kız’ tablosu ile Burhan Doğançay’ın ‘Kurdeleler’ serisinden bir eser de yer alacak.

Haberin Devamı

GALANIN tanıtımında konuşan kreatif direktör Zeynep Oğuz Bilimer, 2019’da kurdukları Yüzüncü Yıl Türk Fonu ile Metropolitan Sanat Müzesi’nde daha fazla Türk eserinin sergilenmesini amaçladıklarını anlattı. Bilimer, galadan elde edilecek gelir ile bilimsel çalışmalar, eğitim ve yeni sergilerle kaynak oluşturacaklarını söyledi.

Osman Hamdi Bey New York yolcusu

Zeynep Oğuz Bilimer (ortada), Metropolitan müzesi Türk sanatı küratörü Deniz Beyazıt (solda) ve İslam Sanatları yetkilisi küratör Navina Haidar (sağda) ile birlikte Yüzüncü Yıl Galası’nın hazırlıklarını sürdürüyorlar.

Osman Hamdi Bey New York yolcusu



EN PAHALI TÜRK TABLOSU

New York Metropolitan Sanat Müzesi’nde çok sayıda Anadolu eseri sergilenmeye devam ederken, Osman Hamdi Bey ve Burhan Doğançay’ın eserleri ilk defa bu müzenin çatısı altında yer alacak. Osman Hamdi Bey’in 1880 yılında yaptığı “Kuran Okuyan Kız” tablosu, 2019 yılında Londra’daki müzayedede 6.3 milyon sterline (155 milyon TL) Malezya’daki İslam Sanatı Müzesi’ne satılmış, böylece Türkiye’nin en pahalı tablosu unvanını kazanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!