’Oscar’ Hürriyet’in

Güncelleme Tarihi:

’Oscar’ Hürriyet’in
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2006 00:00

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, yaptığı öncü ve eğitici yayınlardan dolayı gazeteniz Hürriyet’e ödül yağdı. Doğa ve Çevre Derneği’nin "Çevre Oscar’ı" olarak adlandırılan ödüllerinin 6’sını alan Hürriyet, "Yılın Gazetesi" seçildi. Hürriyet adına ödül Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’e verildi. Bekir Coşkun da Yılın Gazetecisi seçildi.

DOĞA ve Çevre Derneği’nin, "Çevre Oscar’ı" olarak kabul edilen Doğa ve Çevre Dostu Yılın Gazetesi Ödülü,
/images/100/0x0/55eb1270f018fbb8f8a93560
Hürriyet adına Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’e, Yılın Gazetecisi Ödülü de yazar Bekir Coşkun’a verildi.
Çevre haberlerine en çok yer veren gazete olması nedeniyle ödüle layık görülen Hürriyet’te, Yazı İşleri Müdürü Doğaner Gönen ve Editör Ayhan Atakol ise "Doğa ve çevre haberleri ile konularının yer almasında gösterdikleri olağanüstü gayret ve toplumun bilinçlenmesine çok önemli katkıları" dolayısıyla "Doğa ve Çevre Dostu Ödülü"ne layık görüldü. Hürriyet yazarı Pakize Suda’ya da çevre konularındaki yazıları ve duyarlılığı nedeniyle aynı ödül verildi. Yaptığı yayınlarla dikkat çeken Ankara Hürriyet adına "Çevre ve Doğa Dostu Ödülü"nü ise Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer aldı.

BİR AVUÇ İNSAN
/images/100/0x0/55eb1270f018fbb8f8a93562


Doğa ve Çevre Dostu Ödülleri Ankara Hilton Otelinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Dernek Başkanı Nevzat Ceylan, yaşadığı çevreye duyarlı bir avuç insan kaldığını ifade ederek, 1972 yılından beri kutlanan Dünya Çevre Günü dolayısıyla duyarlı insanların bir araya geldiğini söyledi.

Doğa ve çevre mücadelesi nedeniyle Yılın Gazetecisi seçilen Bekir Coşkun ile Doğa ve Çevre Dostu Ödülü’ne layık görülen eşi Andree Coşkun’a ödüllerini 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel verdi. Coşkun, törende şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanın canını sıkan çok yazı yazdım. Fakat o neden 6 kez gidip 7 kez geldiğini kanıtlamış oldu. Gerçekten de bu hoşgörüsü örnek olmalı. İkincisi, 1980’de çevre ödülü vermek istedik, ancak çevreci bulamadık. Ama şimdi Türkiye’de bu ödülü alması gereken nice nice insanlar var. Artık devletten birşey beklemekten vazgeçmeliyiz. Biz insan olarak taşımıza, toprağımıza, suyumuza sahip çıkmalıyız."

EN ÇOK HABER
/images/100/0x0/55eb1270f018fbb8f8a93564

Coşkun
’un ardından doğa ve çevre haberlerine en çok yer veren gazete olarak Yılın Gazetesi Ödülü’ne layık görülen Hürriyet adına Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’e verilen ödülü eski milletvekili ve eski DPT Müsteşarı İlhan Kesici verdi. Özkök adına ödülü Hürriyet Yazı İşleri Müdürü Doğaner Gönen aldı. Gönen’in ödülünü ise Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz verdi. Doğa ve çevre bilinçlenmesine katkıları nedeniyle ödüle layık görülen Hürriyet Ankara’nın ödülünü de Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Nevzat Ceylan Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer’e verdi.

ŞEHİTLİK ÖDÜLÜ
/images/100/0x0/55eb1270f018fbb8f8a93566

Karadeniz Sahil Yolu’na karşı mücadele eden Avukat Cihan Eren’e layık görülen "Doğa ve Çevre Şehidi Ödülü" ise kızı Zeliha Eren’e verildi. Doğa ve Çevre Derneği’nin, "Çevre Oscar’ı" olarak kabul edilen Doğa ve Çevre Dostu Yılın Dergisi Ödülü, Yeşil Atlas’a da verildi. Ödülü Yayın Müdürü Özcan Yüksek adına Doğan Dergi Grubu Ankara Temsilcisi Erdal İpekeşen aldı. Pako Dergisi de hayvan haklarına hizmeti nedeniyle Doğa ve Çevre Dostu Ödülü’ne laik görültü. Derginin ödülünü Yazıişleri Müdürü Evren Ünal aldı.

Durdurun dünyayı desen inecek yer kalmadı artık

9. Cumhurbaşkanı
Süleyman Demirel, törende yaptığı konuşmada, sesi sedası olmayan yerkürenin artık, "İmdat işareti" verdiğini ve insanlara "Beni tüketiyorsun" dediğini belirtti. Bolluğundan şikayet edilmeyen hava, su, toprak ve ateşin insanoğlu tarafından düşünülmeden kullanıldığını belirten Demirel, şöyle konuştu: "Bir gün, ’dur dünya inecek var. Artık senin üzerinde yaşayamıyorum’ diyeceksin, ama inecek yer yok. Doğa veriyor, ancak verebildiğinden fazlasını almaya çalışırsan tüketirsin. Yerküre insanlığın malı, bütün insanlar sahip çıkmalı. İnsanların tek bir vatanı vardır, o da yerküre."

Çevre dostlarına ödül yağdı

Ankara Hilton Oteli’nde düzenlenen törende 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ödül alan ve törene katılan Hürriyetçilerle, 5 Haziran Dünya Çevre Günü anısına objektiflere poz verdi. Soldan sağa; Ankara Hürriyet Yazı İşleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer, Hürriyet Yazı İşleri Müdürü Doğaner Gönen, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Pako’nun annesi Andree Coşkun ve Hürriyet Yazarı Bekir Coşkun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!