Oryantiring sporcusu havuzunda ölü bulundu

Güncelleme Tarihi:

Oryantiring sporcusu havuzunda ölü bulundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2007 08:50

YOZGAT'ta ‘Türkiye Oryantiring Şampiyonası’na katılan sporcusu 34 yaşındaki Ümit Erkan, birinci etap müsabakalarının ardından konakladıkları otelin havuzunda ölü olarak bulundu.

Haberin Devamı

Akdağmadeni İlçesi'nde düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası'nın birinci etap yarışmalarına katıldıktan sonra saat 18.30 sıralarında bir grup sporcuyla birlikte Sarıkaya İlçesi'nde bulunan Termal otele gelen İstanbul Oryantiring Kulübü sporcusu Ümit Erkan, daha sonra otelin sıcak su havuzuna indi. Erkan, bir süre sonra havuzda arkadaşları tarafından hareketsiz bir şekilde bulundu ve hemen 112 Acil Servis'e haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine karşın Erkan kurtarılamadı.

Olay sonrası, Ümit Erkan'ın Akdağmadeni İlçesi'nde bulunan sporcu arkadaşı, Oryantiring Federasyonu Başkanı Nevzat Varol ve Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Koray Dever olay yerine geldi. Federasyon Başkanı Nevzat Varol, üzücü bir olay yaşadıklarını söyledi.
Varol, “Bizim bildiğimiz sadece, arkadaşımız, havuzda yüzerken fenalık geçirmiş, kalp krizi geçirmiş, maalesef dolayısıyla hayatını kaybetmiş. Çok üzgünüz” dedi.

Haberin Devamı

Oryantiring Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Koray Dever ise “Arkadaşımız, tek başına havuzda yüzerken yüzüstü yatar vaziyette bulunuyor ve nefes almadığı yüzünün morardığı görülmüş, ambulans çağırılmış ve doktor kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalışmış. Kendisi İstanbul bölgesinde dağcı ve Arama Kurtarma ekiplerinde gönüllü faaliyetlere katılan bir sporcu arkadaşımızdı” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!