‘Örnek evler’de yaşam başladı

Güncelleme Tarihi:

‘Örnek evler’de yaşam başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 07:00

İSTANBUL’da yaşayan içmimar Ayşe Zülal Çakıcı, 6 Şubat’taki depremin hemen ardından sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda, depremzelere ev için ortak bir proje yapmak istediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Paylaşım hızla yayıldı ve yüzlerce kişi destek olmak istedi. Böylece tiny house’ların (küçük ev) yapımı için çalışmalar başlamış oldu. Mimar, mühendis, inşaat malzemesi üreticilerinin de arasında olduğu 4 bin gönüllü, ‘Örnek Evler’ ismini verdikleri tiny house’ları kendi elleriyle inşa etti. 

İstanbul’da yapılan evler Hatay’a taşındı. Burada yeniden monte edildi. Konulacakları alanın altyapısı da tamamlandı. Projeye sosyal alanlar da dahil edilince adeta ekolojik bir köye dönüştü. İçlerinde mutfak, banyo ve mobilyalar da bulunan tiny house’lar 22 Ekim’de kurayla depremzedelere teslim edildi.

‘Örnek evler’de yaşam başladı
Deprem bölgesine 100 tiny house projesini başlatan içmimar Ayşe Zülal Çakıcı, 3 Nisan’da Hürriyet’e konuşmuştu.

Haberin Devamı

8 AYDA YAPILDI

Projenin başından bu yana emek veren içmimarlık öğrencisi Doğukan Yücel, inşa ettikleri alanın depremzedelerle buluşma anını şu sözlerle anlattı: “8 aylık zorlu bir sürecin sonunda evlerde yaşayan aileleri, parkta oynayan çocukları görmek, tüm yorgunluklarımızı unutturdu ve yaptığımız işin ne kadar değerli olduğunu bize gösterdi.”

BAKMADAN GEÇME!