Onun için gözümü kırpmadan ölürüm

Güncelleme Tarihi:

Onun için gözümü kırpmadan ölürüm
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2002 01:29

Silahlı saldırıda Derya Tuna'yı kollarına alarak, kendini kurşunlara siper eden yeğen Feryal Tatlı, dehşet dakikalarını Hürriyet'e anlattı. Teyzesi için gözünü kırpmadan ölüme gideceğini söyleyen Feryal Tatlı, ‘‘Onun yerine keşke ben acı çekseydim’’ dedi.

20 yıl aradan sonra şarkıcılığa dönüş yapan ve solist olarak sahneye çıkmaya hazırlanan Derya Tuna'nın önceki gece provalar için gittiği Günay Restaurant çıkışında silahlı saldırıya uğraması sanat dünyasında şok etkisi yarattı. Saldırganın, onlarca basın mensubu arasından ateş etmesi sonucu sol bacağına kurşun isabet eden ve acı içinde yere yuvarlanan Derya Tuna'nın korku içinde, ‘‘Bırakmayın beni’’ diyerek feryat etmesi hafızalardan uzun süre silinmeyecek bir görüntü. Belleklerde yer edecek bir başka görüntü ise Tuna'nın yeğeni olan Feryal Tatlı'nın hiç tereddüt etmeden kurşunlara karşı kendini siper etmesi.

Kanı görünce ölecek sandım

Yerde kanlar içinde yatan teyzesi Derya Tuna'nın yanına gelerek kolları arasına alan ve vücudunu teyzesine karşı siper eden İbrahim Tatlıses'in kardeşi Hüseyin Tatlı ile evli olan yeğen Tatlı, dehşet dolu dakikaları Hürriyet'e anlattı. Silah sesleri duyduğu sırada kalabalığın arkasında kalan Feryal Tatlı, teyzesinin çığlıklarını duyunca şok yaşadığını belirterek, ‘‘Onu kanlar içinde görünce ölecek sandım. Teyzem benim canım, her şeyim. Keşke teyzemin yerine ben acı çekseydim’’ dedi. Tatlı şunları söyledi: ‘‘İbrahim Bey, Hüseyin ile evlenmemize izin vermemişti. Teyzem her zaman benim yanımda oldu. En kötü ve en iyi günlerimi hep onunla paylaştım. O benim annem kadar yakınımdır. Onun için gözümü kırpmadan ölürüm. O an herkes can havliyle kaçmaya çalıştı. Çaresiz kalmıştım. Hüseyin ise arabayı almaya gitmişti. Silah seslerini duyunca, kaçışmalardan zor yanımıza geldi. Gazetecilerin yardımıyla teyzemi arabanın içerisine yatırdık. 'Beni bırakmayın' çığlıkları hiç kulağımdan gitmiyor. Onun o halini görünce hemen sıkı sıkı sarıldım. Kılına zarar gelmesini istemem. Onu o kadar çok seviyorum ki.’’

Saldırıyı rüyamda gördüm

Feryal Tuna, bu olayı rüyasında da gördüğünü belirterek, ‘‘Teyzem değil, ben vuruluyordum. Hem de bacağımın arkasından. Teyzem de bana bakıyordu. Bunu teyzeme anlattım. O da bana gülerek, ‘Boş ver. İyi haber alacaksın' dedi. Sonra bu olay oldu’’ şeklinde konuştu. Açılan ateş sonucu sol baldırından yaralanan Derya Tuna, kaldırıldığı Florance Nightingale Metropolitan Hastanesi’nde dün öğleden sonra ameliyata alındı. Ameliyat öncesinde bir açıklama yapan hastanenin Genel Koordinatörü Mücahit Akmanoğlu, Tuna'nın sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyip şöyle dedi:

Doktor: Sakat kalmayacak

‘‘Derya Hanım'ı gece ameliyat yapmadık. Çünkü kurşun yaraları kirli yaralardır. Bu tür ameliyatlarda en ufak kirlilik, kemik iliğinde iltihaplara neden olabilir. Kendisi bugün (dün) Cerrahpaşa Hastanesi'nden Prof. Nejat Güney tarafından ameliyat edilecek. Derya Hanım'ın sakat kalmayacağını düşündüğümü söyleyebilirim.’’

İbrahim Tatlıses'in adını verdi

Bacağından tek kurşunla vurulan Derya Tuna, hastanede ilk muayenesinin ardından, polisin ‘‘Kimden şüpheleniyorsunuz’’ sorusuna, ‘‘Kimseyi zan altında bırakmak istemem ama İbrahim Tatlıses'in yakın çevresinden biri sırf ona yaranmak için bunu yapmış olabilir’’ yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!