Onu affetti

Güncelleme Tarihi:

Onu affetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2011 00:00

İRANLI Emine Behrami, 7 yıl önce evlilik teklifini reddettiği için yüzüne kezzap atıp gözlerini kör eden Macid Muvahidi’yi son anda affetti. Kuran kısas hakkından bahsetse de, affetmenin daha büyük bir fazilet olduğunu söylüyor” diyen Behrami adamı affetmeseydi, “kısas” yasası gereği Muvahidi’nin her iki gözüne de 5’er damla asit damlatıp onu kör edecekti.

Haberin Devamı

“Emine Behrami, 2004’e kadar güzel ve hayat dolu bir kızdı. Ancak kendisine evlilik teklif eden Macid Muvahidi’yi reddedince hayatı karardı. Macid, genç kızın yüzüne kezzap atarak onu kör etti ve tanınmaz hale getirdi. Emine hayatını mahveden adama karşı İran’da nadiren uygulanan “kısas” davasını açtı. Sonunda 2008’de talebi haklı bulundu. Geçen mayıs ayında infaz günü geldi. Emine, Muvahidi’nin her 2 gözüne de 5’er damla asit damlatıp onu karanlığa mahkûm edecekti.

Ancak Uluslararası Af Örgütü’nce, “canice ve insana yakışmayan, neredeyse işkence düzeyinde” diye nitelenen ceza ertelendi. Ve ertelenen infaz dün gelip çattı. Hastanede adli bir temsilci ile göz uzmanı infaza refakat edecekti. Fakat devlet televizyonundan “Behrami’nin isteğiyle Muvahidi son anda affedildi” açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı

İran haber ajansı Isna’ya göre Behrami, “Onu affettim çünkü hakkımı elde ettim. Bunu ülkem için yaptım. Çünkü diğer ülkeler ne yapacağımıza bakıyordu. Ondan asla intikam almak istemedim. Cezayı sadece misilleme için istedim. Fakat gerçekleşmesine izin vermeyecektim” dedi. Tahran Başsavcısı Abbas Caferi Devletabadi, Behrami’nin “cesur bir davranış sergilediğini” belirterek, “Yargı hükmü infaz etmekte ciddiydi” dedi. İranlı savcı, kurbanın “kan parası” ya da tazminat istediğini açıkladı.

Behrami ise, “Sadece tıbbi masraflarım için 150 bin euro (400 bin lira) istiyorum” dedi. Halen 10-12 yıllık cezasının 7 yılını çeken Macid Muvahidi kör olmaktan kurtuldu ancak bu tazminatı ödemezse serbest bırakılmayacak.

GÖZLERİNİ KÖR EDEN ADAMI BAĞIŞLADI / WEB TV

Yüce gönüllü bir insanmış

İRAN devlet televizyonun haberindeki görüntülere göre, asit cezasının verileceği odada saldırgan Macit Muvahidi, kör ettiği Emine Behrami önünde diz çökmüş olarak, gözlerine asit atmasını bekliyordu. Behrami kararını açıklayınca sevinç gözyaşlarına boğulan Muvahidi, genç kadının “çok yüce gönüllü” olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!