Öncü militan olacak

Güncelleme Tarihi:

Öncü militan olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2016 23:11

CHP Kadın Kolları 12. Olağan Barış, Birlik ve Başarı Kurultayı, dün Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Haberin Devamı

Öncü militan olacak

Kurultayın açılış konuşan CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, kurultayda yeni bir öncü seçeceklerini belirterek, “O bizim öncü militanımız olacak. Ne diyor Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Kadınlar ve erkekler, şimdi militan olma zamanı’ diyor. Neden şimdi militan olma zamanı? Çünkü Kurtuluş Savaşı koşullarındaki karanlıktan daha karanlık bir dönemdeyiz” dedi.

Sarıhan’ın konuşmasının ardından Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, oybirliği ile kurultayın divan başkanlığına seçildi. Kendisine duyulan güvene teşekkür eden Bilgehan, “Biz aynı sağlam değerleri paylaşıyoruz ve o değerleri değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecek” dedi. Kadın Kurultayı’na, Soma’da 21 ay önce hayatını kaybeden 301 madencinin yakınları da katıldı. Madenci yakınları, baretleriyle kürsüden partilileri selamladı. Davanın takipçisi olacaklarını belirten madenci yakınları, adil yargılama talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Kurultayda, Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan da bir konuşma yaptı. Kurultaya katılan kadınlar, İzmir Milletvekli Mustafa Balbay’a ‘İzmir seninle gurur duyuyor’, ‘İzmir’in gururu Mustafa Balbay’ diyerek tezahürratta bulundu. Kadınlar, Balbay ile fotoğraf çektirdi.

BAKMADAN GEÇME!