Önce subaylara seslendi sonra Fidan'la buluÅŸtu

Güncelleme Tarihi:

Önce subaylara seslendi sonra Fidanla buluştu
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 23, 2012 15:25

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, içeriği açıklanmayan bir konferansta subaylara seslendi. Cuma namazı sonrası Harp Akademileri Komutanlığı'na giden Erdoğan, Orgeneral Arslan Güner tarafından karşılandı. Benzer ziyaretlerin aksine bu kez içeriye Anadolu Ajansı muhabiri dahi alınmadı. Yaklaşık 1 saat süren konferans sonrası Erdoğan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, cuma namazının ardından Maslak'taki Harp Akademileri Komutanlığına geçti. Saat 14:25'te akademiye giriÅŸ yapan ErdoÄŸan, önce komutanlığı ziyaret etti. Â

ORG. ASLAN GÜNER KARŞILADI

Erdoğan, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan Güner tarafından karşılandı. Orgeneral Güner, Harp Akademileri Komutanıyken Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanan Orgeneral Bilgin Balanlı'nın yerine atandı. Bugün Başbakan Erdoğan'ın karşılayan Güner'in adı Ankara Garnizon Komutanıyken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'le elini tokalaşmamak için protokolden ayrılan komutan olarak gündeme geldi. İddialara göre son Askeri Şura'da Başer'in Kara kuvvetleri Komutanlığına atanmasına Cumhurbaşkanı Gül muhalefet etti.

KONFERANSTAN FOTOÄžRAFLAR

İÇERÄ°K SIR GÄ°BÄ° SAKLANIYORÂ

Basın mensuplarına tamamen kapalı olan ziyaretin ardından Erdoğan'ın akademide yapılacak bir konferansta subaylara konuşma yapacağı öğrenildi. Konferansın içeriğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Harp Akademilerinin internet sitesinde konferansla ilgili hiç bir içeriğe yer verilmedi. Benzer ziyaretlerin aksine bu kez içeriye Anadolu Ajansı muhabiri dahi alınmadı.

Haberin Devamı

KONFERANS BİTTİ

Erdoğan, Harp Akademileri Komutanlığı'nı ziyaret ettikten sonra salona geçerek öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetli askeri personelle bir araya geldi.

Başbakan Erdoğan'ın basına kapalı olarak verdiği konferans, yaklaşık bir  saat sürdü.

Konferansı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma  Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye  Başkanı Kadir Topbaş da dinledi. Yaklaşık 800 kişiye bir saat süren bir konuşma yapan Erdoğan’ın konuşmasının içeriği hakkında bilgi verilmedi.

FÄ°DAN'LA BULUÅžTU

Harp Akademileri Komutanlığı’nda yaklaşık bir saat boyunca subaylara seslenen BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, sürpriz bir ÅŸekilde yeniden Ãœsküdar’daki evine geçti. BaÅŸbakan ErdoÄŸan eve girdikten kısa süre sonra MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan da ErdoÄŸan’ın konutuna geldi. Görüşmeye iliÅŸkin herhangi bir açıklama yapılmadı.   Â

Haberin Devamı

GÖRÜŞME SONA ERDİ

Yaklaşık 55 dakika süren görüşmenin ardından Mit MüsteÅŸarı Hakan Fidan, BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın konutundan ayrıldı. Görüşmenin içeriÄŸine iliÅŸkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!