"Ona düşük not verdiğim için beni kovdular"

Güncelleme Tarihi:

Ona düşük not verdiğim için beni kovdular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2011 13:16

ABD’nin New York Üniversitesi’nde akademisyenlik yapmış olan Jose Angel Santana, ünlü aktör James Franco’ya “A” yerine “D” notu verdiği için kovulduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

New York Post gazetesinin haberine göre, işini geri almak isteyen Santana üniversiteye dava açtı.

 

Santana, “Örümcek Adam” ve “127 Saat” filmleriyle kariyerini zirveye taşıyan Franco’nun, yönetmenlik derslerinin 14’ünden 12’sine katılmadığını ve bu yüzden ona “D” verdiğini belirtti.

 

Santana, “Üniversite, Franco yanlısı bir çevre oluşturmak istedi ve beni kovdu. Bundan şüphem yok… Üniversite yönetimi Franco’nun suyuna gitmek için elinden geleni yaptı” ifadesini kullandı.

 

İşini geri alma mücadelesi veren eski akademisyen, “yönetmenlik dışındaki derslerine de çok az katılım göstermesine rağmen, üniversitedeki diğer hocaların Franco’ya yüksek notlar verdiğini” söyledi.

Haberin Devamı

 

“HOCASIYLA İYİ NOT KARŞILIĞINDA ANLAŞTI”

Santana, iddialarını bir adım ileriye götürerek, “Franco’nun kendisine iyi not vermesi karşılığında Jay Anania adındaki diğer bir akademisyenle anlaştığını ve ona başrolünde oynadığı ‘William Vincent’ adlı filminin senaryo yazarlığı ile yönetmenliğini verdiğini” söyledi.

 

Dahası, 2010 yılında gösterime giren ve adı sonradan “Shadows&Lies” olarak değiştirilen filmde, Santana, güzel sanatlar fakültesinin sinema bölümü başkanı John Tintori’nin de sahne aldığını belirtti.

 

KÖTÜ NOTTAN YAKINMIŞTI

Franco, 2010 yılında hocalarının kendisine verdiği kötü notlardan yakınmıştı. Showbiz411 programına konuşan yakışıklı aktör, “derslerine çalıştığını ve diğer tüm derslerinde iyi not aldığını ancak yönetmenlik dersindeki profesörlerle sıkıntı yaşadığını” söylemişti.

 

Amfide uyurken çekilen fotoğrafı magazin dergilerine konu olan Franco, kendisini akademik öğrenime adamış durumda.

Haberin Devamı

 

Yale Üniversitesi’nde geçtiğimiz yıl doktoraya başlayan Franco, aynı zamanda Rhode Island Tasarım Okulu’nda eğitim görüyor. Franco ayrıca, Brooklyn Üniversitesi’nde yazarlık, Kuzey Carolina Warren Wilson Üniversitesi’nde şiir eğitimi gördü.

 

New York Üniversitesi, Santana’nın iddiaları hakkında yorum yapmadı.

 

Ona düşük not verdiğim için beni kovdular

James Franco'nun Columbia Üniversitesi'nde katıldığı bir derste uyuya kaldığı an.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!