Ömer-N alabora oldu 6 Türk gemici kayıp

Güncelleme Tarihi:

Ömer-N alabora oldu 6 Türk gemici kayıp
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2007 00:00

Polonya’dan Fransa’ya gübre taşıyan 80 metrelik Ömer-N adlı gemi Danimarka açıklarında battı. Türk çarkçıbaşı ve eşi öldü, Kaptan Hakan Özbay ile kayıp 5 Türk gemici aranıyor.

BALTIK Denizi’nde alabora olan, "Sunmar Shipping Inc." şirketine ait Slovak bandıralı Ömer-N adlı geminin 11 kişilik Türk mürettebatından 3 kişi kurtarıldı. Çarkçıbaşı İrfan Özbakır (56) ve birlikte sefere çıktığı eşi Fatma Nadide Özbakır (54) yaşamını yitirdi. Kaptan Hakan Özbay, Serkan Öztürk, Sinan Akyüz, Mustafa Şen, Mustafa Arslan, Hasan Aktepe ise kayıp.

Deniz Kuvvetleri devrede

Danimarka Deniz Kuvvetleri yetkilisi Lars Christensen, pazartesi sabaha karşı SOS alan Danimarka Deniz Kuvvetleri’ne ait gemi ve helikopterlerin saat 03.30’da olay yerine ulaştıklarını açıkladı. Dalgıçların batık gemiye daha rahat girmelerini sağlamak için Switzer adlı deniz vincinin, batık gemiyi çevirmeye çalışacağı ancak olumsuz hava ve deniz koşullarının kurtarma yardım çalışmalarını güçleştirdiği bildirildi. Kayıp 6 mürettebatın, geminin suya batan arka kısmında olduğu sanılıyor.

6 saat dayanılabilir

Geminin tüm mürettebatının Türk olduğunu söyleyen yetkili, soğuk denizde en fazla 6 saat yaşama sansı bulunduğunu söyledi. Kurtarma çalışmalarına, Almanya’dan bir gemi ile Danimarka’dan sahil savunma ve hava kuvvetlerine ait helikopterler katılıyor. "denizhaber.com" adlı sitede geminin baş makinistinin hayatını kaybettiği, Rus gemisi Sormovsky-50 tarafından kurtarılanların Abdullah Faruk Balcık, Erol Aytaç ve Ömür Aslan olduğu belirtiliyor.

Kurtarma çalışmaları aksıyor

Gemi ve helikopterlerin katıldığı kurtarma çalışmaları olumsuz hava koşulları nedeniyle güçlükle yapılabiliyor. Polonya’dan 26 Ekim günü ayrılıp Fransa’nın Nantes kentine giderken Danimarka’nın Gedser şehri açıklarında alabora olup batan 80 metre, 2220 grostonluk gemi 1980 torba gübre taşıyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!