Ömer Çelik'ten "Atatürk" dizisinin dijital yayın platformundan kaldırılmasına tepki: Utanç verici

Güncelleme Tarihi:

Ömer Çelikten Atatürk dizisinin dijital yayın platformundan kaldırılmasına tepki: Utanç verici
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2023 20:48

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bir dijital yayın platformunda "Atatürk" isimli dizinin yayından kaldırılmasına "Amerika merkezli bir dizi/film platformunun Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek 'Atatürk' dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç vericidir" diyerek tepki gösterdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise dijital yayın platformu için inceleme başlatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Disney Plus'ın lansmanını yaptığı "Atatürk" dizisini yayınlamayacağı iddiaları büyük tepkiye neden olmuştu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Söz konusu platformun bu tutumu, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır" dedi. Çelik'in açıklamaları şöyle:

Amerika merkezli bir dizi/film platformunun Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek “Atatürk” dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç vericidir.

Söz konusu platformun bu tutumu, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır.

Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi ABD’deki bu sözde soykırım şebekesi, tarihi olayları yalan siyasetine alet etmektedir.

Bu lobinin yegane amacı, defalarca görüldüğü üzere Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olmaktır.

Haberin Devamı

Bu şebekelerin faaliyetleri, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmündedir. Bu şebekelere boyun eğenler utansın…

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN: DİSNEY+ PLATFORMU İÇİN İNCELEME BAŞLATILMASINA KARAR VERİLDİ

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin “Atatürk” isimli dizinin yayından kaldırılmasının ardından Disney+ platformu için inceleme başlatılmasına karar verildiğini açıkladı. Şahin sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Disney+ isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan ‘Atatürk’ dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum” ifadelerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!