Oltayla 10 kiloluk mercan balığı yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Oltayla 10 kiloluk mercan balığı yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 10:21

ÇANAKKALE’de amatör balıkçı 40 yaşındaki Dinçer Açıkgöz, boğazda oltayla yaklaşık 1 metre boyunda ve 10 kilo ağırlığında mercan balığı yakaladı.

Haberin Devamı

Yıllardır amatör balıkçılıkla uğraşan Dinçer Açıkgöz, bu sabah teknesiyle ava çıktı. Nara burnu yakınlarında Açıkgöz’ün ilk atışında oltasına, 10 kiloluk mercan balığı takıldı. Oltasının gerilmesiyle büyük bir balık yakaladığını anlayan Açıkgöz, teknedeki diğer arkadaşlarından yardım istedi. 15 dakikalık mücadelenin ardından Dinçer ve arkadaşları, 10 kiloluk dev mercanı tekneye aldı Dev mercan balığını yakalamanın heyecanını yaşayan Açıkgöz, balıkhanenin yolunu tuttu. Nadir Balıkçılık’a satılan balık, kilosu 80 liradan satışa sunuldu.

Mercan balığının boğazda nadir görüldüğünü belirten Dinçer Açıkgöz şunları söyledi:

"Bu boyutta nadiren yakalanıyor. İlk başta görünce bizde bayağı heyecanlandık. Kolayda olmadı. Çekerken bizi epeyce zorladı. 15 dakikalık bir süreçten sonra teknemize almamız nasip oldu. Keyifliydi. Heyecanlıydı. Denizlerimizde bu balığı görmek sevindirici. Diğer bütün balıkçı arkadaşlara da şans diliyorum. İnşallah herkese nasip olur."

Haberin Devamı

’EN SON 8- 9 YIL ÖNCE TEZGAHTA GÖRDÜK’

Nadir Balıkçılık sahibi Volkan Kaşıkçı ise, "Dinçer arkadaşımız bugün böyle bir mercan yakalamış. 10 kilo civarı geldi. Kilosu 80 liradan satılıyor. En son bu balığı 8- 9 yıl önce tezgahlarımızda görebildik. Bu boyda nadir bulunan bir balık. Vatandaşların ilgisi büyük. Tüketim olarak vatandaşı zorlayan bir balık. Restoranlarda tercih edilecek. Bugünlük tezgahımızı süslüyor" dedi.

BAKMADAN GEÇME!