Ölmeseydi, eminim kızını affederdi

Güncelleme Tarihi:

Ölmeseydi, eminim kızını affederdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2008 07:00

Prof. Olcay Tiryaki Aydıntuğ, dün sevenleri, öğretim üyesi arkadaşları ve öğrencilerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Törende konuşan, Aydıntuğ’un öğretim üyesi arkadaşı Prof. Erdoğan, "Şundan eminim, eğer sevgili kızı bu teşebbüste başarılı olamasaydı, Olcay affeder, onu çok sever, geliştirmek için uğraşırdı."

KIZI Başak Aydıntuğ’un öldürdüğü Prof. Dr. Olcay Tiryaki Aydıntuğ, mesai arkadaşları ve yakınlarının katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Prof. Dr. Aydıntuğ için ilk tören, görev yaptığı Ankara Üniversitesi’nin Morfoloji Binası konferans salonunda düzenlendi. Aydıntuğ’un Türk Bayrağı’na sarılan tabutu önünde saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, "Bu kadar çalışkan bir arkadaşımızı kaybetmek çok acı. Üniversitemiz için çok büyük bir kayıp" dedi.

PATRON, BU KIZ BENİ ÖLDÜRECEK

Tıp Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu ise, güçlükle yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Çok üzgünüm, çok. Olcay, çok iffetli bir yaşamdan sonra bu ölümü hak etmedi. Beni iki hafta önce arayarak dertleşmek istediğini söyledi. Daha sonra odama geldi. Her zamanki anaç tavrıyla seçimleri, günümüzü anlattı, beni ve kendini anlattı. Sonra bir ara durdu, ’Patron, sen benim hálá patronumsun değil mi?’ dedi. ’Ne diyorsun Olcay?’ dedim. ’Bu kız beni öldürecek, bana sahip çıkar mısın?’ dedi. Sevgili Olcay, şimdi sadece ben değil, herkes sana sahip çıkıyor. Herkes sana sevgi, saygı sunuyor. Herkesin boğazı düğümleniyor."

BAŞAK İÇİN ÇOK BÜYÜK EMEK VERDİ

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürbüz Erdoğan da, fakültenin daha önce hiç bu kadar derin bir acı yaşamadığını belirterek şunları söyledi: "Geçen hafta beni ziyaret etti, yine konuştuk. Kızıyla problemleri vardı. Kendini yenilediği, kendini geliştirdiği kadar kızını geliştirmek için çok uğraştı. Ona çok büyük emeklerle yeni ufuklar açmak istedi, ama anlaşılıyor ki başarılı olamadı. Şundan eminim, eğer değerli kızının, kendisine göre sevgili kızının, bu teşebbüsü yarım kalsaydı, başarılı olamasaydı, Olcay bunu affeder, onu çok sever, geliştirmek için uğraşırdı."

KOCASI NE TÖRENE NE CENAZEYE KATILDI

Konuşmalar sırasında Prof. Dr. Aydıntuğ’un fotoğrafları sahnede bulunan ekrana yansıtıldı. Aydıntuğ’un kız kardeşi Fatoş Tiryaki ile diğer yakınları, çalışma arkadaşları, öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katıldığı törende, gözyaşları dinmedi. Aydıntuğ’un cenazesi, Kocatepe Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. Yapılan her iki törene de, Aydıntuğ’un eski eşi Prof. Dr. Semih Aydıntuğ katılmadı.

Üst sınırdan ceza alırsa 45’inde hapisten çıkar

BAŞAK Aydıntuğ, yargılanıp suçlu bulunması halinde, 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırılabilecek. 21 yaşındaki genç kıza, TCK’nın 81. maddesi uyarınca ’kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis, 82. maddenin b bendinde yer alan, ’canavarca hisle’, d bendinde yer alan, ’üst soydan veya alt soydan birine ya da eş veya kardeşe karşı’, h bendinde yer alan ’bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak’ suçlarından, ağırlaştırılmış hapis cezası da verilebilecek. Başak Aydıntuğ, cezayı üst sınırdan aldığı takdirde 24 yıl hapis yatacak.

Annesinin maaşı bağlanmayacak

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 56. maddesine göre, Başak Aydıntuğ, boğazını keserek öldürdüğü annesinin ’yetim aylığı’ maaşından yararlanamayacak. 56. Madde, şöyle deniyor: ’Kesinleşmiş yargı kararı üzerine, kendisinden aylık bağlanacak sigortalıyı veya gelir ya da aylık bağlanmış olan sigortalıyı, kasten öldüren veya öldürmeye teşebbüs edenlere veya bu kanun gereğince sürekli iş göremez hale veya malul duruma getirenlere, gelir veya aylık ödenmez.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!