‘Olmaz’ denilen bebekler

Güncelleme Tarihi:

‘Olmaz’ denilen bebekler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 01:45

Rahimlerindeki miyomlar nedeniyle çocuk sahibi olamayacakları söylenen iki kız kardeş, tedavi sonrası tüp bebekle hayallarine kavuştular.

Haberin Devamı

Seden Özcan Üğüten ve Sinem Akdemir kardeşler, bir yıl arayla aynı gün bebeklerini kucaklarına aldılar. Kız kardeşlerin doktoru, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Sönmezer Hürriyet’e şunları söyledi: “Seden Hanım ilk olarak Mart 2014 tarihinde çok sayıda miyom nedeni ile başvurdu. Gerçekten çok zor, ancak başarılı bir ameliyat yaptık ve 20 kadar miyom çıkardık. Taze embiryo transferi yapılamayacağı için Kasım 2014 tarihinde embriyolarını dondurduk. Mart 2015 tarihinde dondurulmuş embriyo nakli ile gerçekten çok zor ve değerli bir gebelik elde ettik.

‘Olmaz’ denilen bebekler

Haberin Devamı

Aynı şekilde Mayıs 2014 tarihinde Seden Hanım’ın kardeşi Sinem Hanım’da yine çok sayıda ufak miyom saptadım. Daha sonra rahim filminden tüplerin tıkalı olduğunu gördüm. Tüp bebek tedavisi planladık ve sosyal nedenlerden dolayı taze embriyo transferi yapmadık, embriyolarını dondurduk. Daha sonra dondurulmuş embriyo transferi ile sağlıklı ikiz gebelik elde edildi.”

‘Olmaz’ denilen bebekler

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!