‘Dayım olur’ dediği hakimin odasına bıçakla girmek istedi

Güncelleme Tarihi:

‘Dayım olur’ dediği hakimin odasına bıçakla girmek istedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2020 07:00

Geçen Perşembe günü Bakırköy Adliyesi’nde ilginç bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. Deniz Aydınak isimli bir kişi, daha önce hakkında tutuklama kararı veren sulh ceza hakimi ile görüşmek istedi. Adliye görevlilerine, hakim için “Dayım” olur diyen Aydınak’ın üzerindeki bıçağın yere düşmesi üzerine ortalık karıştı. Aydınak, yapılan sorgu sonrası 15 Mayıs’ta tutuklandı.

Haberin Devamı

OLAY günü üzerinde kimlik çıkmayan Deniz Aydınak saat 14.30 sıraları adliyenin protokol girişine geldi. Anılan kapı, aynı zamanda hakim-savcıların da giriş yaptığı bir nokta. Aydınak, güvenlik görevlilerine, Sulh Ceza Hakimi Ömer Kenan Aydın ile görüşmek istediğini söyledi. Aydınak, Hakim Aydın’ın kendisini beklediğini aynı zamanda dayısı olduğunu söyledi.

BIÇAK YERE DÜŞTÜ
Görevliler, Hakim Aydın’ın odasını aradı ancak yanıt alamadı. Görevliler hakimin odasında olmadığını Aydınak’a söyledi. Aydınak adliye bahçesine çıksa da, görevliler kendisini takibe devam etti. Bu sırada, bahçedeki kişilerden sigara isteyen Aydınak’ın pantolon bacasından bir bıçak düştü. Bunu gören görevliler hemen polise haber verdi. Polis, sarhoş olduğu da gözlenen Aydınak’ı etkisiz hale getirdi. Tesadüfen yere düşen bıçağın 20 santim uzunluğunda mutfakta kullanılan bir cisim olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

ÖRGÜT BAĞLANTISI BULUNAMADI
Polisler, durumu günün nöbetçi savcısına bildirdi. Savcılık, Aydınak’ın ‘örgüt-terör’ bağlantısının olup olmadığının tespitini istedi. Polislerin yaptığı incelemede Aydınak’ın bu yönde bir bağlantısı bulunmadı. Savcılık ikinci kez verdiği talimatta, Aydınak’ın “silahla tehdit” şüphesi ile ifadesinin alınmasını istedi. Bakırköy Asayiş Şube Müdürlüğü, Aydınak’ın ifadesini aldı ve 15 Mayıs’ta adliyeye sevk edildi.

HUSUMETİM YOK
Tutuklanması istemi ile sulh ceza hakimliğine sevk edilen Aydınak, daha önce hakkında tutuklama kararı veren Hakim Ömer Kenan Aydın ile arasında bir husumet olmadığını söyledi. Aydınak’ın avukatı ise, müvekkilinin, güvenlik görevlileri ile konuştuktan sonra adliye binası dışına çıktığını söyledi. Yapılan hakimlik sorgusu sonrası Aydınak ‘silahla tehdit’ suçundan tutuklandı.

BAKMADAN GEÇME!