'Olan garibanların oğullarına oluyor'

Güncelleme Tarihi:

Olan garibanların oğullarına oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 12:30

İzmir, dün gece PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 2 askerine ağlıyor. Şehitlerin evine ateş düştü. Şehit komando er Sefa Kılıç'ın anne ve babası fenalık geçirdi. Baba Yaşar Kılıç, ''Olan garibanın oğluna oluyor. Devletin büyükleri ise kendi aralarında çatışıyor'' diye tepki gösterdi. Ayrıca İzmirli askerin aynı timde oldukları ve yanyana şehit düştükleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ŞEHİT ER SEFA KILIÇ / FOTO GALERİ

İzmir şehit komando er Umut Çiftçi'ye ağlıyor

Amasya şehit uzman çavuşa ağlıyor

Şehit uzman çavuş Tatvan'da toprağa verildi

Muş'ta şehit er Hasan İrkoş'un evinde yas var

Hakkari'de PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 20 yaşındaki komando er Ferdi Sefa Kılıç'ın, İzmir'in Eskiizmir semtindeki ailesinin evine ateş düştü. 5 çocuğundan tek erkek olanı teröre kurban vermenin acısını yaşayan baba Yaşar Kılıç, “Vatan sağolsun diyorum, ama vatan garibanların vatanı. Bizim ocağımıza ateş düştü. Başbakan ise hamdolsun diyor” diyerek hem üzüntüsünü dile getirdi.

Aslen Erzurumlu olan Ferdi Sefa Kılıç'ın, Hakkari'deki çatışmada şehit düştüğü haberi, askeri heyet tarafından bugün sabah saatlerinde ailesinin oturduğu İzmir'in Eskiizmir semtindeki evine bildirildi. Acı haberle yıkılan belediyeden emekli baba Yaşar, anne Gülender, kız kardeşleri Vicdan Yeliz, Çilem ve Diler, gözyaşlarına boğulurken, yakınları tarafından güçlükle teskin edildi. Eve Türk Bayrağı asılırken, metanetli gözüken, zaman zaman gözünden akan yaşları silen baba Yaşar Kılıç, tek erkek evladını kaybetmenin acısını yaşadı.

Haberin Devamı

Oğlunun 7 ay önce askere gittiğini, Kayseri 1'inci Komando Hava İndirme Tugayı'ndaki Dağ Komando Bölüğü'nde görev yaptığını, geçici görevle Hakkari'ye gönderildiğini dile getirdi. Tek erkek evladı olduğu için ona gözü gibi baktığını belirten baba Kılıç, “Olan garibanın oğluna oluyor. Devletin büyükleri ise kendi aralarında çatışıyor” dedi.

Evinin önünde ellerini havaya açarak haykıran anne Gülender Kılıç ise, “Oğlumu tuzağa düşürdüler, vurdular, öldürdüler. Oğulsuz ne yaparım” diye ağladı, doktor kontrolüne alındı. Kılıç'ın şehit olduğunun haber verilmesiyle eve gelen yakınları da, kapının önünde yerlere yattı, bayıldı, güçlükle kendilerine getirildi.

150 YTL'Yİ HARCAYAMAMIŞ

Evin tek erkek çocuğu olduğu için çalıştırılmayan Kılıç'a, isteği üzerine ailesi tarafından geçen hafta hesabına harçlık olarak 150 YTL yatırıldığı belirtildi. Geçen haftaki telefon konuşmasının ardından en son iki gün önce anne ve babasıyla görüşen Kılıç'ın, operasyonda olmaları nedeniyle parayı alamadığını, dönünce alacağını söylediği, helalleştiği vurgulandı.

Haberin Devamı

BAYRAMDA İZNE GELECEKTİ

Hiç izne gelmeyen bekar Kılıç'ın, önümüzdeki Kurban Bayramı'na gelip ailesiyle özlem gidermek istediği, ocak ayında da yeni yaşını kutlayacağı belirtildi.

AYNI TİMDELER, YANYANA ŞEHİT OLDULAR

Kılıç'ın, Kemalpaşalı şehit Umut Çiftçi ile aynı timde olduğu, yan yana şehit düştükleri kaydedildi.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/erdo_destek.jpg 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!