Öğrencisini döven Müdür Yardımcısı'na 6 ay hapis

Güncelleme Tarihi:

Öğrencisini döven Müdür Yardımcısına 6 ay hapis
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2009 18:23

ANTALYA Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Zakir Babagil, bir öğrencisini dövdüğü suçlamasıyla tutuksuz yargılandığı Antalya 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme bu cezayı sanığın sabıkası olmadığı için 3 bin TL para cezasına çevirirken, Babagil, öğrencilerin sınıfta şişe çevirmece oynayıp öpüştüklerini iddia etti.
Lisenin 2'nci sınıf öğrencileri 15 yaşındaki C.T. ve aynı yaştaki E.Y.'nin sınıfta şişe çevirmece oynadığını ve dudak dudağa öpüştüğünü iddia eden Okul Müdür Yardımcısı Zakir Babagil, geçen 18 Kasım'da öğrenciler hakkında tutanak düzenledi. Babagil, bir süre sonra iki öğrenciyi odasına çağırdı. Görüşmenin ardından Müdür Yardımcısı'nın odasından ayrılan C.T., ailesine haber vererek, Babagil'in kendisini dövdüğünü iddia etti. Bunun üzerine okula gelen anne Necibe T., oğlunu Antalya Devlet Hastanesi'ne götürerek ‘3 gün iş göremez’ raporu aldı. Daha sonra Bahçeli Karakolu'na giderek suç duyurusunda bulunan anne Necibe T., aynı zamanda Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de şikayet dilekçesi verdi.

Olayların ardından Antalya 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Antalya Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Zakir Babagil ve dövüldüğünü iddia eden öğrenci C.T.'nın ifadelerine başvuruldu. C.T., öğretmeni tarafından dövüldüğüne ilişkin iddialarını tekrarlarken, Babagil, öğrencilere ilişkin hazırladığı ve içeriğinde öğrencilerin sınıftaki uygunsuz davranışlarını içeren tutanağı mahkemeye delil olarak sundu. Mahkeme hakimi, delil olarak sunulan tutanağı işleme koymadı. Yargılama sonunda Müdür Yardımcısı sanığın öğrencisine fiziksel şiddet uyguladığı hükmüne varan mahkeme, Babagil'i 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Babagil'in bu cezası daha önce sabıkası olmadığı için 3 bin TL para cezasına çevrildi.

Dayak iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Müdür Yardımcısı Babagil, odasında öğrencilere nasihat verödiğini söyledi. Babagil, “İki öğrenciyi de davranışları konusunda uyardım. Fakat kendilerine hiçbir şekilde fiziki temasım olmadı. Sadece odadan çıkarken C.T.'in hafif şekilde saçını çekerek davranışlarını takip edeceğimi söyledim” dedi.

Olayın peşini bırakmayacaklarını vurgulayan anne Necibe T. ise Müdür Yardımcısı Babagil'in olaydan kurtulmak için gerçek dışı iddiaları gündeme getirdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!