Öğrenciler seçmiş Jaguar’ına bakmam

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler seçmiş Jaguar’ına bakmam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçen hafta Çankaya Köşkü’nde verdiği yemeğe, Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alper Yasin Altınel’in Jaguar marka otomobiliyle gelmesiyle ilgili tartışmalara yanıt verdi.

Gül, dün Yemen’e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, öğrenci konseyi başkanlarını öğrencilerin seçtiğini anımsatarak, şöyle dedi: “Seçtikleri kişinin Jaguar’ı olur veya hiçbir şeyi olmaz burslu öğrenci olur. Bu bizim karışacağımız bir şey değil. Bu öğrencilerin bu seçim süreci içerisinde verdikleri karar, öğrencilerin bileceği bir iş. Ona ben bakmam. Cumhurbaşkanı kimleri davet eder, kimleri davet etmesi, kimleri muhatap alması gerekir? Bir Cumhurbaşkanı’nın çağıracağı öğrenci konseyi başkanlarıdır.”

Gül, son tahliyelerin ardından başlayan tartışmaları değerlendirirken de şöyle konuştu: “Türkiye’de tutukluların sayısının hükümlülerden çok olduğunu biz konuşmalarımızda da söylüyoruz. Ayrıca tutukluluk sürelerinin uzaması büyük haksızlıklara sebep olabiliyor. Yargı sürecinin hızlandırılması, yargının, hakimlerin, savcıların ihtiyaçlarının karşılanması, kanunların daha modernleştirilmesi. Bütün bunlar, yargı reformunun içerisine giriyor.”

2 gün Yemen’de

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, 2 günlük resmi ziyaret için geldiği Yemen’de, Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Saleh tarafından Cumhuriyet Sarayı’nda resmi törenle karşılandı. Gül, milli marşların çalınmasının ardından tören kıtasını selamladı. Gül, resmi karşılama töreni öncesinde Sanaa’daki Meçhul Asker Anıtı’nı ziyaret ederek, çelenk bıraktı.

Yemen’le vizeler kalkıyor

GÜL’ün Yemen’deki ziyaretinde 2 ülke arasında vizelerin kaldırılması konusunda mutabakata varıldı. Türkiye ile Yemen arasında Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ile Yemen Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Enstitüsü, TİKA ile Yemen Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, TRT ile Yemen Televizyonu, Anadolu Ajansı ile SABA Haber Ajansı ve savunma alanında işbirliği konularında 5 anlaşma imzalandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!