OGM personel alımı başvurularında son gün ne zaman? Başvuru şartları neler?

Güncelleme Tarihi:

OGM personel alımı başvurularında son gün ne zaman Başvuru şartları neler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2019 16:55

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün (OGM) yapacağı personel alımları için başvurular geçtiğimiz günlerde başlatıldı. Toplam bin 146 sözleşmeli personelin istihdam edileceği alımlarda KPSS puan sıralaması esas alınarak, adayların mezuniyet durumlarına göre tercih ettiği pozisyon için en yüksek puan alan adaydan başlayarak yerleştirilecek. Peki, OGM personel alımı başvurularında son gün ne zaman? Başvuru şartları neler?

Haberin Devamı

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 4 bin 996 sözleşmeli personel alacak. İlanlara göre, belirlenen illerde istihdam edilmek üzere sözleşmeli personel pozisyonunda bin 150 orman mühendisi, 2 bin 700 orman muhafaza memuru ve mühendis, avukat, tekniker, laborant, büro ile destek personeli (şoför) gibi pozisyonlarda görev yapmak üzere bin 146 sözleşmeli personel istihdam edilecek. Söz konusu ilanlardan bazıları için başvuru süreci, e-Devlet üzerinden alınmaya devam ediyor. Peki, OGM personel alımı başvuruları ne zaman bitecek?

Orman Genel Müdürlüğüne (OGM) alınacak personelden bin 146'sı mülakat ve uygulama sınavı yapılmadan, KPSS puan sıralaması esas alınarak, adayların mezuniyet durumlarına göre tercih ettiği pozisyon için en yüksek puan alan adaydan başlayarak yerleştirilecek.

Haberin Devamı

Bu kategoride alımı yapılacak sözleşmeli personel listesinde 10 orman endüstri mühendisi, 7 bilgisayar mühendisi, 9 makine mühendisi, 5 elektronik mühendisi, 12 inşaat mühendisi, 7 yazılım mühendisi, 65 avukat, 11 biyolog, 11 laborant, 1 tekniker, 708 büro personeli, 200 ön lisans mezunu destek personeli ve 100 ortaöğretim mezunu destek personeli bulunuyor. Başvuru süresi 23 Eylül'de sona erecek.

OGM'nin istihdam edeceği diğer pozisyonlardaki müracaatlar, 24 Eylül-7 Ekim döneminde yapılacak.

BAKMADAN GEÇME!