Ödüller tutuklu gazetecilere

Güncelleme Tarihi:

Ödüller tutuklu gazetecilere
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2011 20:12

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) verdiği 2010 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri, önceki akşam düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Törende Hürriyet’e altı dalda ödül verildi. Bu yıl 51’incisi düzenlenen ve 500’ü aşkın davetlinin katıldığı ödül töreni Sabancı Center’da yapıldı. Ödüle layık görülen pek çok isim, teşekkür konuşmasında basının içinden geçmekte olduğu sürece değinerek aldığı ödülü tutuklu gazetecilere ithaf etti.

TGC Başkanı Orhan Erinç, açılış konuşmasında Türk basınının, bugüne kadar benzeri görülmemiş bir süreçten geçtiğini söyleyerek, “Gazetecilik faaliyetlerinin suç sayılması döneminde, henüz düşünce aşamasında olan, tamamlanmamış, kitaplaşmamış yazıların suç sayılması bir yana, el konulanların dışındaki örneklerinin silinerek, imha edilmesi ifade özgürlüğü konusunda varılan noktanın vahametini ortaya koymaktadır” dedi.

Yargılama tutuksuz olmalı

/images/100/0x0/55eb6ae6f018fbb8f8bfc70f

Haberin Devamı

92 meslek örgütünün basın tarihinde ilk kez bir araya gelerek Gazetecilere Özgürlük Platformu’nu kurduğunu hatırlatan Erinç, Platformun ortak amacının, ifade özgürlüğünün sağlanması ve gazeteci yargılamalarının tutuksuz olarak sürmesini sağlamak olduğunu ifade etti.
TGC Basın Senatosu Başkanı Nail Güreli de Silivri’de devam eden İkinci Ergenekon davasına izleyici olarak katıldığını belirterek, Ergenekon davasında tutuklu olarak yargılanan gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’dan tüm dostlarına selam getirdiğini söyledi.

Hürriyet’e altı ödül

Haber- Siyasal dalında Cansu Çamlıbel, 12 Ekim 2010’da yayımlanan “29 Ekim’de Tek Tören” başlıklı haberiyle; Haber- Çevre, Eğitim, Sağlık dalında Gülden Aydın 21 Nisan 2010’da yayımlanan “Orada Kimse Yok mu?” başlıklı haber ile; Haber- Spor dalında Celal Demirbilek 30 Temmuz 2010’da yayımlanan “Milli Takımı Unuttular” başlıklı haberiyle ödül aldı. Yılmaz Özdil’in 19 Ağustos 2010’da yayımlanan “Soy sop” başlıklı yazısı Köşe Yazısı dalında ödüle değer görüldü. Sedat Ergin, ‘Balyoz İddianamesi’ başlıklı araştırması ile Haber- Araştırma ödülü aldı. Spor Sayfası Düzeni dalında ise Nihat Uğurlu, 1 Ağustos 2010 tarihli spor sayfası ile ödüle değer görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!