O müdür serbest

Güncelleme Tarihi:

O müdür serbest
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 23:27

Haymana’da bir lisenin pansiyonunda kalan bazı erkek öğrencilerin taciz iddiaları üzerine gözaltına alınan müdür, dün sabah adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Haberin Devamı

Ankara'nın Haymana ilçesinde bir lisenin pansiyonunda kalan erkek öğrencilerin ‘cinsel taciz’ iddiaları üzerine gözaltına alınan okul müdürü S.K., dün sabah hâkim karşısına çıkarıldı.

Savcılık sorgusunun ardından, dün sabah çıkarıldığı Haymana Sulh Ceza’da da suçlamaları reddeden müdürün tutuklanması istemi, ‘ölçülü olmayacağı” gerekçesiyle mahkemece reddedildi. Müdür S.K., mahkeme kararıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılıksa, soruşturma dosyasına gizlilik kararı koydu

‘ATEİST İFTİRASI’

Müdür S.K. savcılık ve hâkimlik sorgusunda, cinsel taciz iddialarıyla ilgili, daha önce aynı okulda görev yapan A.G. isimli öğretmeni suçladı.

Hürriyet’in ulaştığı ifadelerine göre, müdür S.K. özetle şu iddialarda bulundu: “A.G. isimli öğretmenin, ceza almasından dolayı öç alma maksadıyla bu iftirayı organize ettiği kanaatindeyim. 2015 Aralık ayında Miraç Kandili günü bir kısım kız ve erkek öğrenciler oruç tutmak istedi. Ben de sahur yemeği hazırlattım. A.G. ‘Zorunlu kandil orucu’ diye haber yaptırdı. Kendisinin ateistlik içeren, Cumhurbaşkanımıza hakaret içeren kitapları vardır. Hakkında tutanak tuttum. Bu olaylar sebebiyle A.G ile husumetimiz vardı.”

Haberin Devamı

Müdür S.K., pansiyonda zaman zaman kalmasını da disiplini ve aynı kampüste kalan kız ve erkek öğrenciler arasında sıkıntı yaşanmamasını sağlama çabasına bağladı ve taciz iddialarını ‘tamamen öğrencilerin kurgusu’ olarak niteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!