O çift saklanıyor

Güncelleme Tarihi:

O çift saklanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2013 10:31

HOLLANDA’da 9 yaşındaki Yunus adında bir Türk çocuğu evlat edinince Türkiye’de tepki çeken lezbiyen çift, izlerini yok ederek saklanmaya başladı.

Haberin Devamı

Hollanda medyasında çıkan haberlere göre, Lahey’de yaşayan çift, Yunus’un adı açıklanmayan annesi Hollanda televizyon programlarına katılıp, “kim ebeveynin eşcinsel olmasını ister ki” diyerek kendisinden bebekken alınan çocuğunu geri istediğini açıklayınca, yaşadığı evi boşalttılar ve bilinmeyen bir bölgeye taşındılar.

Bir Hollandalı haber sitesi, eşcinsel çiftin, Başbakan Erdoğan’ın gelecek hafta Hollanda’ya yapacağı gezi sırasında kendilerine baskının artmasından endişe ettiği için saklanmayı tercih ettiği de iddia etti.

O çift saklanıyor

Yunus'un biyolojik ailesi

 
Türkler haddini aştı
Küçük Yunus’un durumu Erdoğan’ın gelecek haftaki resmi ziyaretinin en önemli konularından olacağı kesinleşti.

Haberin Devamı

Hollanda Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Yunus’un durumunun gelecek hafta iki ülke başbakanları tarafından görüşüleceğini söyledi.

Asscher, Türkiye’de evlat edinmeye ilişkin tepkilere ilişkin olarak ise “kim olursa olsun evlat edilen aile hakkında dine dayanan görüşlerin dile getirilmesini, bir dış gücün haddini aşması olarak görüyorum” diye konuştu. Ashner, TBMM insan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Üstün’ün “Türkiye’nin Batı ülkelerindeki Türk çocukların evlat edinmelerine karışmaya hakkı vardır. Söz konusu olan bizim vatandaşlarımız ve soydaşlarımızdır” sözlerine de karşılık verdi. Hollandalı Başbakan Yardımcısı, “Evlat edinme süreci kurallara titizlikle uyularak sürdürülmüştür. Seçim ırk veya dine göre yapılmamıştır. Böyle bir şe Hollanda’nın değerlerine aykırıdır. Çocuğun kötü muameleye tabi olduğunu ileri sürmek son derece uygunsuzdur” diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!