Noterler bayramda çalışacak mı? 15 haziran noter çalışma programı

Güncelleme Tarihi:

Noterler bayramda çalışacak mı 15 haziran noter çalışma programı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2018 22:54

Noterler arefe günü ve bayramda açık mı sorusu, araştırılan konular arasında yer almaya devam ediliyor. Araç, iş yeri, konut alış satışı, tasdikleme işlemleri gibi önemli işlemlerin gerçekleştirildiği bu kurumun açık olup olmadığını merak eden vatandaşlar, noterler arefe günü ve bayramda açık mı sorusuna cevap aradı. Peki, noter bayramda ve arefe günü çalışıyor mu? İşte, merak edilen kurum hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle birlikte noterlerle ilgili işlemleri olan vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de noterlerin arefe günü ve bayramda çalışıp çalışmadığı oldu. Noterler arefe günü ve bayramda açık mı sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, konu hakkında bilgi edinmek için internette araştırma yapıyor. Peki, Noterler arefe günü açık mı? Noterler bayramda çalışıyor mu?

NOTERLER BAYRAMDA ÇALIŞIYOR MU?

Arefe günü yarım gün olarak hizmet verecek olan noterler, Ramazan Bayramı resmi tatil olduğu için bayram boyunca çalışmayacak.

NOTER NEDİR?

Noter, bireylerin haklarını güvenceye almak ve bu yolla anlaşmazlıkların önlenmesini veya hakça çözülmesini sağlamak için hukuk belgelerini düzenleyen ve onaylayan kişidir. Yapılması kanunla başka bir makam, merci veya şahsa verilmemiş olan her nevi hukuki işlemi düzenler, Kanunlarda resmi olarak yapmaları emredilen ve mercileri belirtilmemiş olan bütün hukuki işlemleri Noterlik Kanunu hükümlerine göre yapar.

BAKMADAN GEÇME!