‘Niçin camiye gitmiyorsunuz' diye bağırdı, 3 kişiyi bıçakladı

Güncelleme Tarihi:

‘Niçin camiye gitmiyorsunuz diye bağırdı, 3 kişiyi bıçakladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2006 16:43

Kırıkkale'nin Gürler Mahallesi'nde cuma namazından çıkan 39 yaşındaki Önder Yurtoğlu'nun “Neden ‘Allah’ demiyorsunuz, camiye gitmiyorsunuz” diyerek bıçakla saldırdığı 3 kişiden 46 yaşındaki Aşkın Şeran öldü.

Haberin Devamı

Olay, Gürler Mahallesi'ndeki Gürler Camii önünde geçen Cuma günü öğle namazı çıkışında meydana geldi. Camiden çıkan 4 çocuk babası Önder Yurtoğlu, camii önünde seyyar satıcılık yapan Arslan Pehlivanlı'ya “Niye ‘Allah’ demiyorsun, namaza gitmiyorsun” diye bağırdıktan sonra tartışmaya başladı. Aynı camiide daha önce temizlik yaptığı sırada kavga çıkardığı gerekçesiyle kovulan, ayağı ve kolundan sakat olan Yurtoğlu, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine cebinden çıkardığı çakı bıçağı ile saldırmaya başladı. Memduh Pekdur ile Aşkın Şeran, Önder Yurtoğlu ile seyyar satıcı Arslan Pehlivanlı arasındaki kavgayı ayırmak istedi. Önder Yurtoğlu'nun bıçağı ile Memduh Pekduru kasığından, Aşkın Şeran kalbinden, Aslan Pehlivanlı sırtından yaralandı.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan evli ve 2 çocuk babası Aşkın Şeran, tedavi gördüğü Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde kurtarılamadı. Tedavi gördükten sonra taburcu olan Memduh Pekduru, cuma günü camii çıkışı adını daha sonra öğrendiği Önder Yurtoğlu ile seyyar satıcı Arslan Pehlivanlı arasındaki tartışmayı ayırmak istediğini anlatarak, “Önder Yurtoğlu'nun elindeki bıçağı almak isterken kasığıma batırdı. Sürekli olarak ‘Allahsızlar, siz niye camiye gitmiyorsunuz’ diye bağırdı bize” dedi.

Haberin Devamı

Görgü tanıkları Muhammed Öztürk ve Mustafa Şeran ise, Önder Yurtoğlu'nun sürekli zikir yaptığını, camiye gitmeyenlere bağırdığını anlatırken, “Cuma namazı çıkışı yine bağırdı ve seyyar satıcı ile tartışmaya başladı. Ölen Aşkın Şeran'ın olayla en ufak ilgisi yoktu. Çay bardaklarını topluyordu. Kavgayı ayırmak isterken bu sırada Önder Yurtoğlu elindeki bıçağı Aşkın’ın kalbine sapladı. 2 gün sonra da hastanede öldü” dediler.

Cinayetle ilgili gözaltına alınan 4 çocuk babası Önder Yurtoğlu, sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, Kırıkkale Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!