Newsweek’in tank gibi aracını çaldılar

Güncelleme Tarihi:

Newsweek’in tank gibi aracını çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2004 01:33

Newsweek Dergisi’nin Irak’ta kullanmak üzere Almanya’dan satın aldığı özel olarak tasarlanmış Mercedes marka zırhlı araç, İstanbul’da çalındı. Alman polisinin anti-terörist eylemlerde kullanmak üzere özel olarak hazırlattığı 1991 model Mercedes 420 SE model araç eskiyince bir süre önce Newsweek Dergisi tarafından satın alındı.

Onarımdan geçirilen araç derginin Bağdat bürosundan kullanılmak üzere Irak’a doğru dergi muhabirlerinden Mark Roy tarafından gizli olarak yola çıkartıldı.

IRAK’A GİDEMEDİ

İstanbul’dan kameraman arkadaşı Ersin Yegani’yi de yanına alan Roy, Bağdat’a doğru yola devam etti. Yegani’nin polise verdiği ifadesine göre, iki arkadaş, Habur Sınır Kapısı’nda otomobilin çıkışına izin verilmeyince Suriye üzerinden girmek için Öncüpınar Kapısı’na yöneldi. Bu kapıdan da evrakları eksik olduğu gerekçesiyle geri çevrilince, Roy ülkesine, Yegani’yse otomobille birlikte İstanbul’a döndü.

Yegani’nin Mecidiyeköy’deki evinin önüne park ettiği zırhlı otomobil, 11 Kasım’da çalındı. Yegani’nin otomobilin çalındığını haber vermesi üzerine alarma geçen İstanbul polisi tüm sınır kapılarını uyardı. Yapılan araştırmalara rağmen polis, olayla ilgili ipucuna ulaşamadı.

Derginin Bağdat Büro Şefi Rod Nordland, Bağdat’ta gazetecilere sürekli yapılan saldırılara karşın kendi güvenliklerinden çok aracın topluma verebileceği tehlikeden endişe ettiklerini söyledi.

DERGİ: UYARDIK

Nordland
Eğer Türk güvenlik güçleri, hırsızları güvenli şekilde yakalamak için aracı yok etmeleri gerektiğini düşünürlerse bunu anlayışla karşılarız. Polisi aracın özellikleri ve araca karşı saldırı yapabilmek için ihtiyaç duyulan mühimmat ve silah konusunda uyardık’ diye konuştu.

Normal hırsız çalamaz

Mercedes Benz tarafından çok yüksek seviyede zırhlanan araçta polis ekipmanlarıyla birlikte hırsızlık kontrol sistemleri de bulunuyor. Rod Nordland, aracın, sıradan otomobil hırsızları tarafından güvenlik sisteminin aşılıp çalınmasının çok az bir ihtimal olduğunu belirtti.

Yardımcı olana 5 bin dolar ödül

Derginin Bağdat Büro Şefi Rod Nordland, çok güçlü zırhı olan, polisin kullandığı silahlarla durdurulamayacağı belirtilen otomobilin, terör eyleminde kullanılmasından korktuklarını belirtti. Newsweek’in bulunmasına yardımcı olana 5 bin dolar (yaklaşık 7.3 milyar lira) ödül vereceğini açıkladığı aracın plakası BN 06252 R.

Polis bile zor durdurur

Newsweek Dergisi Bağdat Büro şefi Rod Nordland aracın polisin normal olarak taşıdığı silahlarla durdurulamayacağını belirterek ‘Zırhı dışında aracın içinde yolcu kapılarında MK5 otomatik silahlarına uygun 3 gizli silah yuvası var. Kötü niyetli kişilerin böyle bir araçla neler yapabilecekleri konusunda derin endişe içerisindeyim. Umarım polis çok dikkatli yaklaşır’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!