Neslican Tay'ın son durumuyla ilgili yeni bir bilgi var mı?

Güncelleme Tarihi:

Neslican Tayın son durumuyla ilgili yeni bir bilgi var mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2019 08:25

Türkiye'nin dua ederek beklediği Neslican Tay'ın son durumu sevenleri tarafından merak ediliyor. 2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine ‘Demir Kadın’ diyen Neslican Tay, Ayşe Arman’a verdiği röportajda söylediği 'Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle binlerce insana rol model olmuştu. Peki, Neslican Tay'ın son durumuyla ilgili yeni bir bilgi var mı?

Haberin Devamı

Neslican Tay hakkındaki son dakika haberlerini takip eden on binlerce kişi, kanserle mücadele eden genç kızın sağlık durumu hakkında detayları araştırıyor. Yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Neslican Tay için son durum açıklaması hastane tarafından yapılıyor. Peki, Neslican Tay'ın son durumu nasıl oldu? İşte, kanserle mücadele eden genç kız hakkında bazı bilgiler

Kanser hastalığına karşı yürüttüğü mücadele azmi ile tanınan ve sosyal medya fenomeni olan 20 yaşındaki Neslican Tay'ın hastalığı yeniden nüksetti. Rize'de yaşayan ve sol bacağının kesilmesine neden olan kanser hastalığı ile mücadele eden Neslican Tay'ın son durumuna ilişkin detaylar, genç kızı sosyal medyadan tanıyan kişilerce merak ediliyor. Konuya ilişkin son açıklama Neslican Tay'ın tedavisinin devam ettiği hastanenin yetkilisinden geldi. İşte, o açıklama...

Haberin Devamı

Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, kanserle mücadele eden üniversite öğrencisi Neslican Tay'ın, yapılan multidisipliner klinik değerlendirmeler neticesinde 15 Eylül Cumartesi saat 12.06'da yoğun bakım ünitesine alınma gerekliliği oluştuğunu, hastanın tedavisinin ilgili tüm branşların yakın takibi ile devam ettiğini bildirdi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Yiğitbaşı yaptığı yazılı açıklamada, Neslican Tay'ın tedavisi devam etmekte olan hastalığına bağlı semptomların artması nedeniyle 6 Eylül Cuma günü hastanelerine başvurduğunu anımsatarak, hastanın son durumuna ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Yapılan multidisipliner klinik değerlendirmelerimiz neticesinde 15 Eylül Cumartesi saat 12.06’da yoğun bakım ünitemize alınma gerekliliği oluşmuştur. Hastamızın tedavisi, ilgili tüm branşlarımızın yakın takibi ile devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi Neslican Tay, sosyal medyada, bir bacağının kesilmesine neden olan kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınıyor.

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Rizeli bir anne ve Manisalı bir babanın kızı olan Neslican Tay, 1998 yılında Bursa’da doğdu ancak Rize’de yaşamını sürdürüyor. Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, üniversite sınavına girdi ve şu an Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi görüyor.

2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine ‘Demir Kadın’ diyen Neslican Tay, Ayşe Arman’a verdiği röportajda söylediği "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!" , "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle binlerce insana rol model oldu. Hastalığının yeniden nüksettiğini sosyal medya hesabından duyuran Neslican Tay, dördüncü kez kanser mücadelesi veriyor.

BAKMADAN GEÇME!