Neredeydiniz sayın vekilim

Güncelleme Tarihi:

Neredeydiniz sayın vekilim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

ANAP'lı Sebgatullah Seydaoğlu, İnsan Hakları Heyeti'nde ayrılarak, striptiz seyretmeye gittiği iddialarını yalanladı. Ancak, ‘‘Heyetten bir dakika bile ayrılmadım’’ diyen Seydaoğlu'nun, Federal Almanya İçişleri Bakanı Otto Schily'nin toplantısına katılmadığı anlaşıldı.

Namuslu ve demokrat bir çocuğum

Haberleri okuyunca nefret ettim. Medya'dan utandım. Namuslu ve demokrat bir çocuğa itfira atıyorlar. Foto montajlarla, uydurma olaylarla ismimizi karalamaya çalışıyorlar. Eğer böyle bir yere gittiysem, neden fotoğraflarım yok? Birileri son dönemlerde yaptığım demokratik çıkışları sabote etmek için harekete geçti. Söylenenler iftira, yalan, komplo.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun Berlin gezisinde heyetten ayrılarak DYP'li Mustafa Eren ile striptiz seyretmek için bara gittikleri öne sürülen ANAP Milletvekili Sebgatullah Seydaoğlu, iddiları yalanladı. Ancak Berlin'de yaşanan olayların, Seydaoğlu'nu yalanlar nitelikte olduğu belirtiliyor. Seydaoğlu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi. Seydaoğlu, kendisinin 7 gün boyunca heyetten bir dakika bile ayrılmadığını da iddia etti. Gezilerinin 7 gün sürdüğünü, bu süre zarfından yaptıkları çalışmalarla ilgili bir tek haber çıkmadığını belirten Seydaoğlu, ‘‘Bu haberlerin dönüşümüzden sonra yayınlanmış olması daha da anlamlı. Bu tür haberlere dünya gülüyor, Avrupa gülüyor. Onların gündemi ne, bizim ne? Avrupa'da kimse kimsenin müziğiyle, yaptığıyla ilgilenmez. Bunlar ayıp şeyler. İki dönemden beri parlamentodayım. İçki içilen masada dahi oturmam’’ dedi.

TOPLANTIYA KATILMADI

Ancak Berlin'de meydana gelen olayların, Seydaoğlu'nun savunmasını yalanlar nitelikte olduğu ortaya çıkıyor. TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri'ni kabul eden Federal Almanya İçişleri Bakanı Otto Schily'nin toplantısına Türk üyelerin geç gelmesi, salonda soğuk rüzgarların esmesine neden oldu. Türk heyeti salona tam 35 dakika geç gelirken, ANAP'lı Sebgatullah Seydaoğlu'nun ortalıkta hiç görünmemesi, sıkıntı yaratmıştı. Alman Meclisi İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Claudia Roth'un Federal Parlamentoda düzenlediği ve diğer Alman parti üyelerinin katıldığı toplantıdan sonra sinirlenerek, ayrılan Seydaoğlu ve DYP'li Eren, çıkar çıkmaz kendilerine tahsis edilen Büyükelçiliğe ait otomobille kaldıkları otele gitti. Alman heyeti, restore edilen ünlü Reichstag binasını Türk heyeti Başkanı Dr. Sema Pişkinsüt ve diğer üyelere gezdirdikten sonra olayın farkına varan Başkan Pişkinsüt, cep telefonuyla oteli aradı ve kendileriyle görüşmek istediğini belirtip söyle dedi: ‘‘Ben otele geliyorum ve bu konuda sizinle mutlaka konuşarak bu meseleyi halletmemiz gerekir.’’ Bunun üzerine otele giden Başkan Pişkinsüt'ün DYP'li Mustafa Eren'i Schily'nin toplantısına katılmaya ikna etmesine karşın, Seydaoğlu'nu ikna edemediği görüldü.

Evet onlardı

Yanlarında bir hayat kadını vardı

BERLİN'deki skandalın perde arkası giderek netleşiyor. 31 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında Berlin'de bulunan TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyelerinden ANAP Milletvekili Sebgatullah Seydaoğlu ile DYP'li Mustafa Eren'in kentteki Türk aile gazinolarından Pergamon adlı restoranda Polanyalı bir hayat kadını ile eğlenerek, beraber çıktıklarını restoran sahibesi Sebahat Can doğruladı. Alman İnsan Hakları Heyeti'nin yemeğine gitmeyip önce Forum Otel'in yedinci katına gidip kumar oynadıkları belirlenen Seydaoğlu ile Eren daha sonra buradan ayrıldı. Yanlarındaki görevlilerle birlikte dışarı çıkan iki milletvekili daha sonra FP'li Zengin ile buluşup Türk restoranına gittiler. Berlin'de hayat kadınlarının, eşcinsel ve travestilerin bulunduğu ünlü Potsdamer Caddesi'nde bulunan ve açılışını Hüsamettin Cindoruk'un yaptığı Pergamon Restoran'a gece saat 22.30 sıralarında gelen ANAP Milletvekili Sebgatullah Seydaoğlu ve DYP Milletvekili Mustafa Eren ve FP Milletvekili Bahri Zengin mekanı çok beğendiklerini, kendilerini karşılayan garsona ifade ettiler. Ancak, FP'li Milletvekili Zengin, oturmadan müzikli restoranı terk etti. Daha sonra Pergamon'un sahibesi Sebahat Can'ı yanlarına çağıran DYP ve ANAP Milletvekilleri, ‘‘Eşiniz de çalışıyor mu? ’’ diye sorarak mekan hakkında çeşitli sorular sordular.

Lele kirvo ile halay

Restoran sahibi Sebahat Can, milletvekillerinin ikisinin de alkollü olduğunu ifade etti. 30 yıldan beri Berlin'de yaşayan Sebahat Can, olayı şöyle anlattı: ‘‘Sebgatullah ve kendisini tanımadığım o şahıs, birkaç defa sokağa çıkıp girdikten sonra, dördüncüsünde bir hanımla içeri girdiler. Masaya gidip ne istediklerini sordum. Bana yanlarında Polonyalı hayat kadınını göstererek, ne istediğini sorun dediler. Ben de Almanca olarak sorduğumda, çay ve şef salatası istedi. Masaya içki almadılar. Bu arada sazdan Kürtçe türkü istemişler. Ben durumu öğrenince, yanlarına giderek, biz her türlü türküyü çalarız ama burada Kürtçe bilen yok. Bunun üzerine Ceylan'ın ‘Lele kivro' adlı şarkıyı çaldırararak, elinde mendille kalkıp oynadı. DYM milletvekili yerinde otururken, üçüncü şahıs telefonla hararetli olarak görüşüp, dışarıya da çıkarak, dışarıda beklemekte olan hayat kadınlarıyla sohbetini sürdürdü. Sonra 130 Mark'lık hesaplarını ödeyerek yanlarındaki hayat kadınıyla birlikte restoranı terk ettiler. Seydaoğlu ile çıkarken samimiyeti de ayrıca benim de, burada oturan müşterilerin de dikkatini çekti.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!