Ne çektiyse kadınlardan çekti

Güncelleme Tarihi:

Ne çektiyse kadınlardan çekti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hillary’nin rakibi artık senatör adayı değil

New York'un popüler Belediye Başkanı Rudolph Giuliani, New York senatörlüğü için Hillary Clinton'a karşı yarıştan çekildi. Bu gelişmenin ardından Kongre üyesi Rick Lazio aday olacağını açıkladı. Time Dergisi, Rudolph Giuliani'nin özel yaşamını ‘‘Rudy'nin orta yaş bunalımı’’ başlığıyla büyüteç altına aldı.

New York'u şiddetten temizleyen adam olarak tanınan Rudy Guiliani, son bir ayda yaptığı konuşmalarla herkesi şaşkınlığa uğrattı. Önce prostat kanserine yakalandığını açıkladı. Ardından 16 yıllık eşi Donna Hanover'den ayrılacağını basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Belediye Başkanı'nın karısı Donna Hanover, açıklamayı basın toplantısıyla öğrenince az daha küçük dilini yutacaktı. Guiliani, son olarak da Hillary Clinton ile giriştiği senatörlük yarışından çekildiğini bildirdi. Time Dergisi'ne göre bu ‘‘orta yaş bunalımı’’nın ardında yalnızca kadınlar var.

BİRİNCİ KADIN EŞİ

Time'a göre Giuliani, televizyon muhabiri olan eşi Donna Hanover'dan ayrılmaya tek başına karar verdi ve yakın çalışma ekibini bile şok eden kararı basın toplantısıyla duyurdu. Time, ‘‘Karısına bile haber vermeden gazetecilere evliliğini bitireceğini açıklayan bir adam, nasıl biri olabilir?’’ diye yazdı. Donna Hanover, ertesi gün eşine televizyonlardan şu yanıtı verdi:

‘‘Evliliğimiz 1990'ların başında yıkıldı. Giuliani'nin bir belediye görevlisiyle ilişkisi vardı. Cristyne Lategano adlı bir görevliyle beni aldatıyordu. ’’

İKİNCİ KADIN ESKİ SEVGİLİ

Belediye Başkanı Rudy Guiliani'nin eşi Donna Hanover'in sözünü ettiği ‘‘öteki kadın’’ Cristyne Lategano, New York Belediyesi'nde iletişim sorumlusuydu. Hanover'ın baskısı üzerine geçen yıl işinden ayrılmak zorunda kaldı. Ama Giuliani devreye girdi ve genç kadının yılda 150 bin dolarlık bir turizm işine girmesine yardımcı oldu.

ÜÇÜNCÜ KADIN YENİ SEVGİLİ

Üçüncü kadının adı ise Judith Nathan. Giuliani'nin ‘‘Çok yakın arkadaşım’’ diye takdim ettiği, 45 yaşında şık ve çekici bir dul. Bir ilaç firmasında yönetici. 31 Aralıkta Times Meydanı'ndaki yılbaşı şenliğinde olduğu gibi tüm etkinliklerde Başkan Guiliani'nin yanında yer alıyor.

First Lady, acil şifalar diledi

Rudy Guiliani'nin adaylıktan çekildiğini açıklamasından sonra, kasım ayında yapılacak seçimlerinde Hillary Clinton'ın karşısına Cumhuriyetçi Parti adayı olarak kimin çıkacağına 30 Mayısta Buffalo'daki toplantıda Parti Meclisi karar verecek. Muhtemel adaylar arasında bir adım öne çıkan Rick Lazio'nun yanı sır, Eyalet Valisi George Pataki ve Kongre üyesi Peter King'in isimleri geçiyor. Aday olmayacağını açıklamasının ardından Giuliani'ye telefon ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Hillary Clinton, düzenledigi basın toplantısında, ‘‘Kendisine acil şifalar diliyorum’’ dedi. ‘‘Yürüttüğü kampanyanın kimseye karşı açılmış bir savaş olmadığını’’ kaydeden bayan Clinton, ‘‘Neler olacağını bekleyip görelim’’ demekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!