Müziğin Kilometre Taşları

Güncelleme Tarihi:

Müziğin Kilometre Taşları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2014 16:26

“Michael Kuyucu ile Müziğin Kilometre Taşları” adlı radyo programı kitap oldu. 2014 yılına girerken ikinci baskısını yapan kitapta müzik tarihine yönelik ilginç bilgiler var.

Haberin Devamı

Radyo programına katılan geçmişin usta yorumcularının anılarını aktardığı program bu kitapta derlendi. Zinde Yayınları tarafından yayınlanan ve Türkiye'nin son yıllarda en hızlı 2. Baskı yapan tek müzik kitabı olmak özelligine sahip olan "Müzigin Kilometre Taşları"nda engin bir müzik yolculugu var.

Müzik dünyasının ünlülerinin özel itiraflarının yer aldıgı kitapta usta yorumcu Edip Akbayram, popçculara bugünlerin rehavetine kapılmamalarını, sigortalarını yaptırmalarını söyledi ve kendisinin nasıl emekli olduğunu açıkladı.

Akbayram, 'Yıllar önce bana muhasebecim dedi ki; Ben sizin muhasebecinizim ayda bir gelip muhasene aylığımı ödüyorsunuz. Gelin sizi yanımda işçi göstereyim sigorta priminizi yatırın' dedi. Hayat o kadar uzun ki biz de o zaman saçlar uzun, simsiyah. Bir bakıyorsunuz ki film başlıyor ve bitiyor. Ben şu anda on senelik emeliyim. 1.000 Lira para alıyorum. Hiç bir şeyim olmasa bin lira param vardır, on tane zeytin yiyeceğime iki tane yerim. Ama bu benim sabit gelirim derim. Sigortam var, hastanem var, Türkiye'de bunlar çok önemli. Tüm genç popçu ve müzikle uğraşan arkadaşlarıma söylüyorum, ne yapın edin kendinizi sigorta ettirin. Hayat çabuk ediyor" yorumunu yaparak popçulara çagrıda bulundu.

BAKMADAN GEÇME!