Mutlu evliliğin sırlarını mahkeme kapısına astı

Güncelleme Tarihi:

Mutlu evliliğin sırlarını mahkeme kapısına astı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 21:56

DİYARBAKIR’da, boşanmaların artması üzerine 1’inci Aile Mahkemesi Hâkimi Gökçe Küçükakça Öpöz, davaların görüldüğü mahkeme salonunun kapısına, 4 sayfalık, 10 maddelik ‘Mutlu bir evliliğin kuralları’ konulu yazı astı.

Haberin Devamı

Tekirdağ Çerkezköy’den geçen yıl Diyarbakır 1’inci Aile Mahkemesi Hâkimliği’ne atanan Gökçe Küçükakça Öpöz, göreve başladıktan sonra kentteki boşanma davalarının istatistiğini çıkardı. 2016’da 2600, 2017’nin Kasım ayına kadar ise 2900’e yakın boşanma davası açıldığını belirleyen Öpöz, oranlarının artması nedeniyle boşanmak üzere olan çiftlere yönelik 4 sayfalık yazı hazırladı ve bunu duruşma salonunun kapısına astırdı. ‘Mutlu bir evliliğin kuralları ve boşanmanın çocuklar üzerindeki etkileri’ başlıklı yazıyı duruşmadan önce okuyan bazı çiftlerin boşanmaktan vazgeçtikleri belirtildi. 

Mutlu evliliğin sırlarını mahkeme kapısına astı


KARŞINDAKİNİ KABULLEN

Mutlu evliliğin bir şans değil; çaba, emek, sabır, özveri, uzlaşma ve önemsemenin ürünü olduğu belirtilen yazı özetle şöyle: “Mutlu evliliğin bazı evrensel sırları vardır. Sevgi, saygı, güven temel koşullardır. Karşındakini olduğu gibi kabullen ve değiştirmeye çalışma. Suçlamak yerine sorumluluk al. Haklı olmak yerine mutlu olmayı seç. Koşulsuz sev ve kabullen. Değişim için karşılık bekleme. Anlaşmazlıklar, fikir ayrılıkları, tartışmalar olabilir, önemli olan bunları dozunda tutup halledebilmektir. Bankada bir hesap açtığınızı düşünün. Bu hesaba ne kadar mutlu an yatırırsanız ilişkiniz o kadar mutlu ve uzun ömürlü olur. Amacınız, hesabınızı mutlulukla doldurmak olmalı. Birbirinize olan ilgisizliğinizin nedenini bulun. Sevgiliyken yaptıklarınızı tekrarlayın. Sevgiliyken, yapılan küçük paylaşımların devam etmesi, ilişkiyi ateşler. Eşinizin fikirlerine ve hayallerine değer verin. Kaliteli zaman geçirmek için olanaklar yaratın. Beklenmedik sürprizler yapın. Ortak zevklerinize uygun paylaşımlar yaratın. İlgi çekmek için ilişkinize gizem katın. Eşinizi sevin, beğenin, fark edin, takdir edin. Öfkelendiğinizde asla şiddete başvurmayın. Mola verin, ortamı terk edin, duş alın ve uyuyun. Müzik dinleyin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!