Müslüm Baba'dan kötü haber

Güncelleme Tarihi:

Müslüm Babadan kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2013 10:03

4 aydır yoğun bakımda tutulan Müslüm Gürses'ten kötü haber geldi. Gürses'in tedavi gördüğü hastane sanatçının öldüğü haberini doğrulamasa da 'kaybedebiliriz' dedi, menajeri Nevzat Takmaz ise ''Artık bitti her şey'' ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Twitter'daki hesabında ünlü sanatçıyı yitirdiğimizi açıkladı. Bir süre sonra da o tweeti sildi. Bu arada Muhterem Nur da kötü haberi alınca yakınlarının kolları arasında gözü yaşlı hastaneye koştu.

Haberin Devamı

Geçirdiği by-pass ameliyatının ardından 4 aydır yoğun bakımda tutulan sanatçı Müslüm Gürses'ten acı haber geldi.

Ünlü sanatçının menajeri Nevzat Takmaz, hurriyet.com.tr'nin sorusu üzerine ''Doktoru artık yapacak bi şey kalmadığını söylüyordu. Bir iki gün ancak yaşayacağını söylüyordu. Beyin fonksiyonlarının tamamen bittiği söylenmişti. Suni akciğere bağlı olarak yaşıyor. Müslüm Gürses'in bağlı olduğu suni solunum cihazının fişi çekilince her şey bitti demek olacak'' dedi.

''O halde artık size başınız sağolsun diyebilir miyiz?'' sorusuna Nevzat Takmaz, ''Evet artık diyebilirsiniz. Bitti her şey'' yanıtını verdi.

GÜRSES'İN DOKTORU AÇIKLAMA YAPTI / WEB TV


DOKTORU: "KAYBEDEBİLİRİZ"

Haberin Devamı

Gürses’in doktorlarından Deniz Şener ünlü şarkıcının sağlık durumuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Müslüm Bey ile ilgili olarak durumunda farklı bir durum yok. Genel durumu iyi değil, iyiye gitmiyor. Uzun süren yoğun bakım sürecini yaşadık, yaşıyoruz.
Yoğun bakımda makine desteği ile yaşamını sürdürüyor. Kaybedebiliriz.

"Ancak beyin ölümü gerçekleşmiş değil. Durumunun son haftalarda iyiye gitmediğini görüyoruz. Kaybedebiliriz, bu bir risk. Akciğer sorunumuz çözülemedi. Akciğer makinesi ile solunum desteği yapıyoruz, özel bir makine bu. Kolunu bacağını oynatıyor.

"Bilinci yerinde değil. Solunum desteğini sürdürüyoruz. Beyin ölümü için kriterler vardır. Bu kriterler içinde beyin ölümü gerçekleşmiş değil. Bulgular nedeniyle böyle bir algılanma yapılmış olabilir. Genel durumu kötü çünkü. Böbrek, karaciğer, yetersizliği, enfeksiyonlar yaşadık. Vücut direnci nedeniyle bir problemi çözdük, başka sorun çıktı.

"Tıbbi olarak yapılması gereken her şey sonuna kadar yapıldı. Maalesef arzu ettiğimiz iyileşmeyi sağlayamadık."

DOSTLARI HASTANEYE KOŞTU

Haberin Devamı

SAĞLIK durumu kritik olan Müslüm Gürses’in yattığı hastaneye sanatçı dostları Orhan Gencebay, Sezen Aksu, Ferdi Tayfur, Selami Şahin, Yunus Bülbül ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gelerek, doktorlarından sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Orhan Gencebay: "Müslüm kardeşimin bu durumuna son derece üzülüyorum. Yaklaşık 4 aydan beri yakın takip ediyorum. Her gün doktorlarından bilgi alıyorum. Son derece emin ellerdeydi. Öğrendiğim kadarı ile gereken her şey burada yapıldı. Ameliyat olarak, teknik olarak en üst düzeyde her şeyin yapıldığını biliyorum. Ancak Müslüm kardeşimin kısmeti buymuş. Vücudunun biraz yorulmuş olduğunu düşünüyorum, düşünülüyor. Bu yüzden şu anda bu durumda şifa diliyoruz. Yaradanın emridir. Ben de 13 sene evvel bir by-pass geçirdim. 5 damar takviyesi oldu. Yaradan bana izin verdi. İnşallah Allah’tan ümit kesilmez. Müslüm kardeşim daha iyi olur ümidini taşıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Yıllar önce için hastandene randevu aldığını söyleyen Orhan Gencebay, Müslüm Gürses ile ilgili anısını şöyle anlattı:

"10 yıl evvel Müslüm kardeşimin yine bu şikayetleri olduğunda Muhterem Nur hanımefendi beni aradı. Anjiyo olması gerekiyordu. Fakat Müslüm kardeşim kaçıyormuş. Biraz çekiniyordu herhalde. Ben bu hastaneden randevu aldım. Sonra öyle bir espri oldu ki! Muhterem hanım anlattı. Anjiyo gününü, saatini aldık. Müslüm kardeşime söylemiş, ’Anjiyo olman gerekiyor’ diye. O da ’gitmem’ demiş. ’Mutlaka gitmen gerekiyor’ demiş. Gitmem dediğinde, ’ama bu randevuyu kim aldı biliyor musun?’ diye sormuş. ’Kim aldı?’ dediğinde ’Orhan Baba’ diye cevap vermiş. ‘Yok ya, ayıp olur, gitmek lazım’ diye bana olan saygısından dolayı 10 yıl önce gelip stent takıldı. Yani Müslüm Baba, böyle son derece duyarlı, saygılı, duygu dolu bir insan. O zaman ben de hastanede ziyaret ettim. Orada gülüp, bunu anlatmıştım. İnşallah yine böyle olur ümidini taşıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Selami Şahin, hastaneye girişinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Müslüm Gürses ile 40 yıllık dost olduğunu belirterek, “İnsan olarak, müzik adamı olarak böyle biri daha dünyaya gelmedi. Kendisine şifalar diliyorum, dualarım onunla” dedi.

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, Müslüm Gürses'in doktorlarıyla görüştüğünü ifade ederek, “Müslüm babaya şifalar diliyorum. Tıpta mucizeler her zaman olur. Bu mübarek cuma gününde dualarımız Müslüm Gürses ile” diye konuştu.

Şarkıcı Yunus Bülbül "Babasız kalmanın üzüntüsü bizi çökertir. Çok üzülüyoruz. Allah’tan ümit kesilmez. Bir umut doğar inşallah" dedi.

Hastanede yaklaşık bir saat kalan Ferdi Tayfur ise çıkışta yaptığı açıklamada, "Son durumu ile ilgili aldığımız bilgi, kalbi atıyor. Bizim bir lafımız vardır Allah’tan ümit kesilmez. Müslüm kardeşimiz, şu an kalbi çalışıyor. Ama durumunun iyi olmadığını söylüyorlar. Benim bildiğim kadar, inşallah iyi olur. Tekrar o güzel şarkıları yorumlar" diye konuştu. (DHA-AA)

Haberin Devamı

ŞARKILARLA YAŞAYACAK / WEB TV

İŞTE MÜSLÜM GÜRSES'İN EN SEVİLEN ŞARKISI / WEB TV

HASTANE: MAKİNEYE BAĞLI YAŞIYOR

Memorial Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener, sanatçı Müslüm Gürses'in durumunun iyi olmadığını belirterek “kaybedebiliriz, ancak şu anda makineye bağlı olarak hayatı devam ediyor” dedi.

SAĞLIK BAKANI ÖNCE 'ÖLDÜ' DEDİ, SONRA O TWEETİ SİLDİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında önce Gürses'i kaybettiğimizi yazdı, sonra o tweeti sildi.

Mehmet Müezzinoğlu
Müslüm Gürses'i kaybettik. Çok üzgünüm, başımız sağolsun. Ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Müslüm Babadan kötü haber

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Twitter hesabından Müslüm Gürses ile ilgili yaptığı açıklamayı sildi. Kırklareli'nde bulunan Bakan Müezzinoğlu, durumu soran gazetecilere "Müslüm Gürses'in dün gece durumu kötüydü" dedi.

ATILAN TWEET DANIŞMANLARIN TEKNİK HATASI
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kendi Twitter hesabından Müslüm Gürses' in ölümüyle ilgili atılan tweetin teknik bir hata olduğunu söyledi. Müezzinoğlu,"Bizim arkadaşlar teknik bir hata yapmış. Rabbim uzun ömür versin inşallah.. İki saat önce aldığım bilgi nefes alıp verdiğiydi ve durumunun kritik olduğuydu" dedi.

BAKAN ŞİMŞEK: SENİ UNUTMAYACAĞIZ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Twitter'daki hesabında Müslüm Gürses'in ardından şunları yazdı:

Mehmet Şimsek
"İlkokulu bitirdim. Gerisi yok.." Bunu diyen Müslüm Gürses milyonların kalbine taht kurdu. Mütevazı, derinlik sahibi, mahcup ve sakindi
Yine milyonların kalbinden uğurlanacak, elbette unutulmayacak, hayırlı yad edilecek. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet etsin..
Müslüm Baba!.. Mekanın cennet olsun Nur içinde yat Seni unutmayacağız..


 

MÜSLÜM GÜRSES’TEN KÖTÜ HABER
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!