Müslüm Baba hiç iyi değil

Güncelleme Tarihi:

Müslüm Baba hiç iyi değil
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2013 17:14

By-pass ameliyatı olduktan sonra yoğun bakıma alınan ve 3,5 aydır yoğun bakımda tutulan Müslüm Gürses’in durumu çok kritik. Doktorları “Genel durumu iyi değil. İyiye gitmiyor. Her an kaybedebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

KASIM ayında geçirdiği kalp ameliyatının ardından karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle Memorial Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan 59 yaşındaki sanatçı Müslüm Gürses’in durumu kritik. Dün sabah herkesi üzüntüye boğan “Müslüm Gürses’in beyin ölümü gerçekleşti” haberleri üzerine hastanenin Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener, düzeltme yaparak sanatçının sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Şener, Gürses’in beyin ölümünün gerçekleşmediğini ancak durumunun kritik olduğunu ve her an yaşamını yitirebileceğini söyledi:
 
BİLİNCİ YERİNDE DEĞİL
“Genel durumu iyi değil. İyiye gitmiyor. Makine desteğiyle birlikte hayatını sürdürüyor. Akciğer sorunu tam olarak çözülemedi. Akciğer makinesiyle solunum desteği yapıyoruz. Kolunu bacağını oynatıyor, ancak bilinci yerinde değil. Tedavisi yoğun bakım şartlarında devam ediyor. Şu anda beyin ölümü gerçekleşmiş değil. Ancak kaybedebiliriz, bu risk oldukça yüksek.”

GÜRSES'İN DOKTORU AÇIKLAMA YAPTI / WEB TV

Haberin Devamı


YOĞUN BAKIM YORDU
Şener, “Sanatçının durumunu kritikleştiren enfeksiyon kapması mıdır yoksa başka bir sebep mi var?” şeklindeki soruya da şöyle yanıt verdi: “Uzun süren bu yoğun bakım süreci içinde pek çok komplikasyonla uğraştık; böbrek ve karaciğer yetersizliği, akciğerlerindeki sorunlar, uzun sürecin getirmiş olduğu enfeksiyonlar... Vücut direnci nedeniyle uygulanan tedaviye rağmen bir problemi çözdük, başka bir sorun çıktı. Tıbbi olarak yapılması gereken her şey sonuna kadar yapıldı. Ancak maalesef arzu ettiğimiz iyileşmeyi sağlayamadık.”

MUHTEREM NUR’UN GÖZYAŞLARI
Çıkan haberler üzerine Müslüm Gürses’in hayat arkadaşı Muhterem Nur da hastaneye koştu. Ağladığı görülen Nur, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

DUA EDELİM
Müslüm Gürses hakkındaki iddialar üzerine sanatçı dostları hastaneye akın etti. Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Selami Şahin ve Sezen Aksu da hastaneye koşanlar arasındaydı. Aksu, hastaneden ayrılırken Gürses için “Yaşıyor, beyin ölümü de gerçekleşmiş değil, doktorlar söyledi. Onun için dua etmek lazım. Ümit kesilmez diyorum ben” dedi.

MUCİZE OLABİLİR
Müslüm Gürses’i ziyaret eden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Müslüm Baba’nın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Ama mucizeler tıpta olmaz diye bir şey yok. Mucizeler her zaman olabilir. Bu mübarek günde dualarımız Müslüm Baba için” diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞARKILARLA YAŞAYACAK / WEB TV

İŞTE MÜSLÜM GÜRSES'İN EN SEVİLEN ŞARKISI / WEB TV


ÜMİT KESİLMEZ
Çok üzgün olduğunu söyleyen Orhan Gencebay, “Ben de 13 sene önce by-pass geçirdim. Yaradan bana izin verdi, ikinci ömrümü yaşıyorum. Allah’tan ümit kesilmez” dedi. Sanatçı, Müslüm Gürses’le ilgili bir anısını da paylaştı: “10 yıl önce Muhterem Nur beni aradı, Müslüm Gürses’in anjiyo olması gerektiğini ama bundan kaçtığını söyledi. Ben de hastaneden randevu aldım. Muhterem Nur, Müslüm Gürses’e ‘Anjiyo olman gerekiyor’ demiş, Gürses ‘Gitmem’ diye karşılık vermiş. Benim randevu aldığımı öğrenince de ‘Tamam o zaman, ayıp olur, gideyim’ demiş.”

MENAJERE TEPKİ
Müslüm Gürses’in menajeri, dün sabah gazetecileri arayarak sanatçının beyin fonksiyonlarının bittiğini ve yaşamından umudu kestiklerini söyledi. Bunun üzerine haber sitelerinde Gürses’in beyin ölümünün gerçekleştiği haberleri yayınlandı. Hatta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bile Twitter’dan baş sağlığı mesajı gönderdi. Gürses’in yakınları, sanat dünyasından dostları, hayranları ve gazeteciler hastaneye akın etti. Ancak doktorları, sanatçının makineye bağlı olarak yaşadığını, beyin ölümünün de gerçekleşmediğini açıkladı. Müslüm Gürses’in hayat arkadaşı Muhterem Nur ve yakınları, gazetecilere yaptığı açıklamalar nedeniyle menajere tepki gösterdi.

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!