Mükerrer yok

Güncelleme Tarihi:

Mükerrer yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2015 01:37

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde olmadığı tespit edilen 174 bin 191 seçmenin TÜİK'in verilerinde yer almadığı halde seçmen kütüğünde bulunduğu iddiasının tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

YSK Başkanı Güven, seçmen sayıları ve oyların sayımına ilişkin iddiaları yanıtladı. Avrupa Komisyonu Parlamenter Meclisi’ne (AKPM) bilgi veren CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger'in iddialarına ilişkin YSK Başkanı Güven, "Seçmen kütükleri 10 Mart itibarıyla Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden alınarak oluşturulmuş olup, bırakın 174 bin 191 kişiyi, sistemde olmayan 1 kişinin bile seçmen kütüğünde kaydının olması mümkün değildir" diye konuştu. SEÇSİS'in, seçimle ilgili güvenli bilgi sistemi olduğunu vurgulayan Güven, buradaki verilerin, siyasi partilerle paylaşıldığına işaret etti.

536 bin kişi yazılmamış

SEÇSİS'in seçim günü, ilçe birleştirme tutanağının tanzimi sırasındaki veri girişiyle devreye girdiğini anlatan Güven, "Bugüne kadar kurulumuza, gerek bu partiler tarafından kuruldaki temsilcileri aracılığıyla gerekse başka şekilde SEÇSİS'e dışarıdan müdahale edilerek sonuçların değiştirildiğine dair hiçbir somut itiraz gelmediği halde SEÇSİS'e dışarıdan müdahale edilerek hile yapıldığını söylemek milletvekili sorumluluğu ile bağdaşmamaktadır" dedi. Güven, seçmen kaydının nasıl silindiğinin genelgelerde mevcut olduğunu, itiraz sonucu düşürülen seçmen sayısının 591 kişi olduğunu bildirdi. Adres Kayıt Sistemi'ne adres beyan etmediği için seçmen kütüğüne yasal olarak yazılmayan 536 bin 476 kişi bulunduğunu da açıklayan Güven, şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan hiçbir seçmen listede olmadığı gibi mükerrer seçmen de yoktur. Yanlış adrese ilişkin itiraz edilebilmesi için listeler siyasi partilere verildiği gibi muhtarlıklarda da askıya çıkarılmaktadır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!