"Mühürü söküp bizi suçlu göstermek istiyorlar"

Güncelleme Tarihi:

Mühürü söküp bizi suçlu göstermek istiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2012 13:28

AVCILAR’daki Meis Sitesi’nde fuhuş yapılıyor iddiasıyla mühürlenen dairelerden bazılarının mührü dün gece kimliği belirsiz kişilerce söküldü.

Haberin Devamı

Evleri mühürlenen site sakini transseksüeller mühürlerin söküldüğünü görünce hemen polise haber verdi. Mühürlerin kendilerini istemeyenler tarafından bilerek söküldüğünü iddia eden Meis Sitesi sakinlerinden Michelle Demishevich, “Arkadaşların evlerindeki mührü sökerek suç işlemiş gibi göstermek istiyorlar. Ancak biz bu oyuna gelmeyeceğiz” dedi.

Meis Sitesi’nde fuhuş ve rant iddiasıyla başlayan ve 10 transseksüelin evinin mühürlenmesi ile devam eden gerginlik bitmek bilmiyor. Geçen hafta sonu mühürlenen bazı dairelerin mühürleri söküldü. Durumu gören Michelle Demishevich ve arkadaşları polise haber vererek mühürlerin söküldüğünü bildirdi. Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri transseksüellerin başvurusu üzerine evlere giderek tekrar mühürledi. Ancak aradan geçen iki gün içerisinde mühürler tekrar söküldü. Mühürlerin kendilerine istemeyen ve rant peşinde koşanların söktüğünü söyleyen Michelle Demishevich “Bilerek yapıyorlar ki arkadaşlarımız suç işlemiş gibi gözüksün. Haklarında cezai işlem uygulansın peşindeler ancak oyunlara gelmeyeceğiz. Biz hakkımızı yasal yollarla arıyoruz” dedi.

İDARE MAHKEMESİ’NE İTİRAZ ETTİLER

Mühürleme işleminin yasal zemine uygun olmadan yapıldığını anlatan SPOD Derneği avukatı Rozerin Seda Kip “Mühürleme işlemi sırasında transseksüel arkadaşların eşyalarını almalarına dahi izin verilmeden, kimi günlük kıyafetleri ile kimisi ise pijamaları ile dışarıya çıkartılmışlardır” dedi. Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz ettiklerini ve mühürlerin bir an önce kaldırılmasını isteyen avukat Rozerin Seda Kip “Mühürleri sökenleri tespit ederek savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Mühür sökmenin büyük cezası var. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanabilirsiniz. Ama müvekkillerim gayet duyarlı davranarak hukuktan yana mücadele etmektedirler” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!