Muğla'da öğrenci kavgası: 1 ağır yaralı

Güncelleme Tarihi:

Muğlada öğrenci kavgası: 1 ağır yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 08:28

MUĞLA Üniversitesi'nde, karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada, bir öğrenci omzundan tabancayla vurularak yaralandı. Kavganın ardından çıkan olaylarda, MHP il binası taşlandı. Olaylara karıştığı ididasıyla gözaltına alınan 3 öğrenci adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

MUĞLA'DAKİ KAVGADAN FOTOĞRAFLAR

BİR POLİS MEMURU TAŞLA YARALANDI

 

Muğla Üniversitesinde eğitim gören 2 grup arasında dün gece Akyol Mahallesi'nde başlayan kavga polis ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden önlendi. İlk kavgadan yaklaşık 1 saat sonra Recai Güreli Caddesinde yeniden başlayan kavga esnasında açılan ateş sonucu Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt (21) omzundan yaralandı. Başından da sert bir cisimle darp edildiği öğrenilen Kurt, bir süre yerde ambulans bekledi.


Bu esnada, polis ekiplerinin yaralı öğrencinin gaz bombasından etkilenmemesi için yoğun çaba harcadığı gözlendi. Olay esnasında başka bir vakada oldukları öğrenilen 112 acil yardım ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Kurt, Muğla Devlet Hastanesine kaldırıldı.

YARALI ÖĞRENCİ İZMİR'E SEVK EDİLDİ

Haberin Devamı

Muğla'da dün gece karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada omzundan tabancayla yaralanan Şerzan Kurt, İzmir'i sevk edildi. Olaydan hemen sonra Muğla Devlet Hastanasi'nde tedaviye alınan Şerzan Kurt'un sevki için Sağlık Bakanlığı'na ait olan ve İzmir'de konuşlu ambulans helikopter istendi. Saat 14.30 sıralarında Muğla Atatürk Stadı'na inen amblunas helikopter yaralı öğrenci Şerzan Kurt'u, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

Sağlık durumu ciddi olan Şerzan Kurt'un, Batman'da oturan ailesi de İzmir'e gelmek zere yola çıktı.

Muğla Üniversitesinde eğitim gören 2 grup arasında dün gece Recai Güreli Caddesinde yaşanan kavga esnasında açılan ateş sonucu ağır yaralanan Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt (21), acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyat edildi. Kurşunun sol omzundan girerek, sağ omzundan çıktığı ve başından sert bir cisimle darp edildiği bildirilen Kurt, ameliyatın ardından hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

          

Haberin Devamı

OLAYLAR ÇIKTI

       

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri Muğla Üniversitesi öğrencisi 2 grup arasında çıkan kavgaya “gaz bombası” ile müdahale etti. Polis tarafından dağıtılan öğrenciler 1'i polise ait 2 otomobil, 2 iş yeri ve MHP İl Başkanlığına taş atarak zarar verdi. Polis, olaylara karıştığı öne sürülen yaklaşık 20 öğrenciyi ifadelerini almak üzere polis merkezinde götürdü.


Kentin farklı noktalarına dağılan öğrencilerin tekrar kavga etmesini önlemek amacıyla polis ekipleri sokaklarda devriye geziyor.


EKİPLER BOŞ KOVAN ARADI

 

Muğla Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri ise olayın yaşandığı yere güvenlik şeridi çekti ve caddeyi ulaşıma kaparak bir süre boş kovan aradı.

Haberin Devamı


Şerzan Kurt'un arkadaşları, hastanenin acil servisine girmeye çalışınca,hastaneye çok sayıda takviye polis ekibi istendi. Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, hastanenin acil servisi önünde kordon oluşturarak öğrencilerin hastaneye girişine izin vermedi. Çevik kuvvet ekipleri, acil servis önünde nöbet tutmayı sürdürüyor. Polis ekipleri, öğrencilerin yoğun olarak yaşadıkları mahallelerde de devriye geziyor.

Hastane önünde bekleyen öğrenciler, arkadaşlarının polis tarafından havaya açılan ateş esnasında vurulduğunu iddia ederek, “Biz olayın tüm boyutları ile araştırılmasını istiyoruz” dedi.

       

 EMNİYET MÜDÜRÜ AY’DAN AÇIKLAMA

       

Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, yaşanan olaylarda 1 üniversite öğrencisinin ağır yaralandığına işaret ederek, “Olay yerinde 7,65 milimetre çapında 1 adet boş kovan bulundu. Olayla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma yürütülüyor. Ekiplerimiz, olayların taraflarını biliyor. Bu yönde de bir çalışma yürütülüyor.” dedi.

Haberin Devamı

Bir grup öğrenci tarafından camları kırılan MHP İl Başkanlığı önünde açıklama yapan MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, yaşanan taşlı saldırının parti binalarına yapılan ikinci saldırı olduğunu öne sürerek, “Emniyetin parti binamız çevresinde tedbir almasını istiyoruz. Her olayda bizi sokağa çekmek istiyorlar ama biz sağduyulu yanaşıyoruz. Muğla Emniyet Müdürü ile görüşerek bu konudaki talebimizi ilettim. Partimizin camlarını kaldırım taşları ile kırmışlar” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!