Mucize kurtuluş

Güncelleme Tarihi:

Mucize kurtuluş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 01:15

Adana Valiliği’ne düzenlenen bombalı saldırıda, Milli Eğitim Müdürlüğü şoförlerinin şans eseri kurtuldukları ortaya çıktı. Her sabah saat 07.30-08.30 arasında bekleme odasında bulunan şoförler, patlama günü TEOG sınav kitapçıklarını dağıtmak için odadan erken çıkınca ölümden döndü.

Haberin Devamı

ADANA Valiliği’nin açık otoparkında önceki gün saat 08.05’te bombalı araçla düzenlenen saldırıda, patlamanın olduğu yerde 3 metrekarelik çukur açıldı. Açılan çukurun tam altında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait kapalı otopark ve şoför odası da enkaza döndü. Her gün saat 08.00’de odada toplanan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 11 şoförünün de Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı kitapçıklarını okullara götürdükleri için şans eseri orada olmadıkları ortaya çıktı. Sabah Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen şoförlerin, sınav sorularını okullara dağıttığı ve görevlileri sınav merkezlerini denetlemeye götürdüğü belirtildi.

TEOG OLMASAYDI YAŞAMIYORDUK

Şoförler, “Bir mucize oldu ve bizi Allah korudu, TEOG olmasaydı bugün hiçbirimiz yaşamıyorduk” dedi. Adlarının açıklanmasını istemeyen şoförler, Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda 11 şoförün olduğunu, her gün saat 07.30 ile 08.30’a kadar otoparktaki odalarında oturup görev beklediklerini anlattı. Şoförler o gün TEOG sınavları için otoparkta olmadıklarını söyledi. Şoförler, şöyle konuştu:
“Mesaiye gelip, odada görev bekleriz, çay kahve içer arkadaşlarla sohbet ederiz o saatte, kimi zaman kaloriferciler de yanımıza gelir. Bazen odada 20-25 kişi olur. Patlama sırasında odada olsaydık bugün bizlerin parçası bile bulunmazdı. Mucize eseri kurtulduk desek yeridir. Allah korudu.”

Haberin Devamı

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TRAFİĞE TAKILMIŞ

Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılacak olan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması için hazırlık yapan Milli Eğitim Müdürü Turhan Akpınar’ın da makam otomobiliyle TEOG sınavının yapıldığı okulları gezdikten sonra makamına dönüşe geçtiği ancak sabah trafiğine yakalandığı bildirildi. Saldırıda yaralanan 33 kişiden 18’inin Milli Eğitim Müdürlüğü personeli olduğu belirtildi.

Patlamayla ilgili kadın terörist aranırken olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusu sürüyor.

ATEŞLEME FÜNYESİ ELİNDEYMİŞ

ADANA polisi, valilik bahçesinde bombalı araçla düzenlenen saldırının ardından ikinci bomba yüklü araç olduğu bilgisine ulaştı. Polis, 01 GH 589 plakalı hafif ticari aracın da bombalı eylemde kullanılacağını tespit etti. Aracın kayıtlarından sahibine ulaşan güvenlik güçleri, 2 gün önce satıldığını belirledi. Şehir çıkışlarında uygulama noktaları kuruldu ve bomba yüklü olduğu saptanan hafif ticari aracın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

PATLATMAYA GİDİYORMUŞ

Kentin kenar mahalleleri ve oto sanayi bölgelerinde devriye gezen ekipler, aracı fark etti. Polisin, ‘Dur’ uyarısında bulunduğu aracın sürücüsü kaçmaya başladı. Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesi’nde kıstırılan aracın sürücüsü, çıkan çatışmada vuruldu. Teröristin yanına giden polis, bagajdaki bombayı ve teröristin elindeki ateşleme fünyesini fark etti. Aracın çevresi ekipler tarafından kuşatılarak, bomba imha uzmanı istendi. Yaralı terörist elindeki ateşleme fünyesini kullanmaya fırsat bulamadan olay yerinde öldü. Önce fünye ardından da bomba etkisiz hale getirildi. Üzerinden kimlik çıkmayan teröristin cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Teröristin bağlantıları ve kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.  (Fatih KARAÇALI - Gökhan KESKİNCİ / DHA)

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!