Mucize çocuk Esma

Güncelleme Tarihi:

Mucize çocuk Esma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2009 18:55

Beşinci kattaki evinin balkonunda oynarken dengesini kaybetti önce ağacın üstüne sonra toprak zemine çakıldı.Ambulans gecikince sıcağın altında yarım saat bekledi. Ama bu korkunç kazayı sadece vücudundaki çizikler ve eziklerle atlattı.

Haberin Devamı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 5'inci kattaki evlerinin balkonunda oynarken dengesini kaybeden 4 yaşındaki Esma İnal, önce ağacın üstüne, sonra da toprak zemine düştü. Esma İnal, çağrılan ambulansın gelmemesini üzerine sıcaktan rahatsız olmaması için örtüyle gölge yapılarak yarım saat bekletildi. Ambulans gecikince, Esma, İlçe Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt'un makam aracıyla Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Esma'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Olay, bugün öğlen saatlerinde Kayıkhane Mevkii'ndeki Adliye Lojmanları'nda meydana geldi. Gemlik Adliyesi'nde ceza hakimliği yapan Erhan İnal ve ev hanımı Sema İnal'ın çocukları Esma, 5'inci kattaki evlerinin balkonunda oynarken aşağı sarkınca dengesini kaybedip düştü. Minik Esra, önce bahçedeki bir ağacın dallarına çarptı ve hızı azaldı, ardında da yeni sulanan toprak zemine düştü.

Haberin Devamı

Esma'nın acı dolu çığlıklarını duyan çevredekiler olayı fark edip hemen cep telefonuyla 112 Acil Servis'i aradı. Ardından da kızının düştüğünden haberdar olmayan anne Sema İnal'a haber verildi. Anne Sema telaşla kızının yanına koşup gözyaşı dökerken, bu sırada kızının düştüğünü öğrenen baba hakim Erhan İnal da hemen olay yerine geldi. Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt'la olay yerine geldiler. Ailesi, acılar içersinde kıvranan Esma'yı güneşten, açtıkları çarşafın gölgesiyle korudu. Yaklaşık 30 dakika bekleyen aile, çağrılan ambulansın hala gelmemesi üzerine Esma'yı İlçe Emniyet Müdürü'nün makam aracı ile Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Şuuru açık olan Esma, olası iç kanama riskine karşı ambulansla Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Olayı öğrenince Gemlik Devlet Hastanesi'ne gelen Kaymakam Mehmet Baygül, Esma ile birlikte Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti.

AMBULANSLAR GÖREVDEYDİ

Kaymakam Mehmet Baygül, 112 Acil Servis'te 3 ambulans bulunduğunu, bu ambulansları olay sırasında Bursa'ya hasta naklinde kullanıldığını söyledi. Devlet Hastanesi'nde ve meslek odalarında ambulans bulunduğunu belirten Kaymakam Baygül, “Bu ambulanslar da heyecandan olsa gerek yönlendirilmemiş” dedi. Minik Esma'nın sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Kaykamak Baygül, “Allah'a şükür kızımızın durumu iyi. Vücudunda çizik ve ezikler oluşmuş. İç kanama ihtimaline karşı sabaha kadar kontrol altında tutulacak” dedi.

Haberin Devamı

Esma İnal'ın düşmesiyle ilgili soruşturmaya Gemlik Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!