Momo nedir? Momo oyunu çocuklar için tehlike arz ediyor!

Güncelleme Tarihi:

Momo nedir Momo oyunu çocuklar için tehlike arz ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 10:08

Momo oyunu, son zamanlarda sık sık gündeme gelmesi dolayısıyla özellikle ebeveynlerin araştırdığı konu olmaya başladı. Görünüşüyle çocuklar üzerinde travmatik etkiler yaratan Momo isimli kukla fotoğraflı bir numaranın, Whatsapp üzerinden gönderdiğidi mesajlardan oluşan oyun, gerçek hayat üzerinde kurgulanıyor. Oyunun adımlarına uymaya çalışan çocuklar, tıpkı mavi balinada olduğu gibi intihara kadar sürüklenebiliyor. İşte, Momo oyunu hakkında merak edilen ve bilinmesi gereken bazı detaylar

Haberin Devamı

Momo, ortaya çıktığı Amerika topraklarını aşarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Özellikle çocukları hedef alan oyunda, Momo isimli karakterin fotoğrafının yer aldığı numaradan bazı mesajlar gönderiliyor. Bu mesajlar, oyunun adımını oluşturuyor.

Soluk bir cilt, fesat bir gülüş ve patlak gözler... "Momo" sinemalara yeni girecek bir korku filmindeki karakteri andırıyor olabilir ama olay burada gerçek hayatta geçiyor.

OYUN LATİN AMERİKA SINIRLARINI ÇOKTAN AŞMIŞ DURUMDA

Oyun Latin Amerika sınırlarını çoktan aşarak, ABD, Fransa ve Nepal'e kadar yayılmış durumda.

İspanya polisi de konu ile ilgili devreye girerek, sosyal medya kanalları üzerinden gelecek absürt oyun davetlerini görmezden gelme konusunda uyarıda bulundu.

OYUN WHATSAPP ÜZERİNDEN YAYILIYOR

Haberin Devamı

Tıpkı Meksikalı meslektaşları gibi İspanyol polisi de Twitter mesajları aracılığıyla konu ile ilgili farkındalık yaratmaya çalışıyor.

Polis, #SaçmalıklarıGormezdenGelin etiketi altında, kullanıcılara Momo'dan uzak durma ve aptalca trendlerin WhatsApp üzerinden yayılmasını engelleme çağrıları yapıyor.

NASIL ORTAYA ÇIKTI ?

İnternet, Momo ile ilgili içeriklerle dolu. Sosyal haber sitesi Reddit'te en çok okunanlar arasında "WhatsApp kızı Momo kim ve nedir?" başlığı bulunuyor.

Bu soruya aynı platformda verilen en popüler cevap ise şu şekilde:

"İspanyolca konuşulan ülkelerden birinden bir kişi, Instagram'dan bir fotoğraf keserek bununla bir WhatsApp kullanıcısı yarattı. Bu numara yayıldı ve temasa geçenlere rahatsız edici fotoğraflar gelmeye başladı. Bazıları Momo'nun kişisel bilgilerine ulaştığını da söylüyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!