Mizah sitesine diyanet camiasından yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Mizah sitesine diyanet camiasından yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2012 00:00

MİZAHİ haber içeriğiyle ilgi gören ve “Dürüst, Tarafsız, Ahlaksız Haber” sloganıyla yayın yapan Zaytung internet sitesine Diyanet mensupları tepki gösterdi. Diyanethaber.com.tr internet sitesi, yayınladığı bir mesajla, mizah sitesi Zaytung’u “uydurma haber” yapmakla suçlandı.
BİR ZAYTUNG KLASİĞİ
Zaytung’da kısa süre önce çıkan haberde şu ifadeler kullanılmıştı: “İmam Seyfi Çalışkan (28), ateist olduğunu açıklamasıyla Türkiye’nin gündemine oturdu. Geçtiğimiz cuma günü hutbede ateist olduğunu itiraf eden Çalışkan’ı Diyanet İşleri Başkanlığı jet hızıyla istifaya davet ederken, genç imam ise işine profesyonel olarak yaklaştığını belirterek ‘Ben inanırım, inanmam ayrı konu ancak işimi en iyi şekilde, layığı ile icra ederim’ sözleriyle istifa etmesini gerektiren bir durumun olmadığını kaydetti.”
HAYALİ HABERE AÇIKLAMA
Bu uydurma habere ise Diyanet mensuplarının oluşturduğu forum sitesi olan diyanethaber.com.tr’den yalanlama geldi: “Milas müftülüğü haberin yalan olduğunu söyledi. Din görevlisi kardeşlerimizi özellikle dikkatli olmaya çağırıyoruz. Unutulmamalı ki diyanet üzerinden mizah yapılamaz.”
Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!