Mısır’daki darbe yönetimi İHA Kahire Büro Şefini gözaltına aldı

Güncelleme Tarihi:

Mısır’daki darbe yönetimi İHA Kahire Büro Şefini gözaltına aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2013 16:47

Mısır’daki darbe yönetimi İhlas Haber Ajansı’nın Kahire bürosundaki ekipmanlara el koyarak Büro Şefi Tahir Osman Hamde’yi gözaltına aldı. Mısır'ın güneyindeki Luksor kentinde bugün iki Türk turist gözaltına alındıktan bir kaç saat sonra serbest bırakıldı. El Fetih Camisi'nde gözaltına alınan TRT Muhabiri Metin Turan'ın gözaltı süresi ise iki hafta uzatıldı.

Haberin Devamı

Mısır güvenlik güçleri ve Baltacılar tarafından Mısır’da görev yapan gazetecilere uygulanan baskı artarken, son olarak İHA’nın Kahire bürosu da güvenlik güçlerinin engellemelerine takıldı. İHA’nın dünya televizyonlarına yayın hizmeti sağladığı canlı yayın ekipmanlarına Mısır polisi tarafından el konuldu.İHA Kahire Büro Şefi Tahir Osman Hamde ise güvenlik güçleri tarafından polis merkezine götürüldü. Büro Şefi Hamde’den halen haber alınamıyor.

BASIN KONSEYİ TÜRK GAZETECİ METİN TURAN'IN İADESİNİ İSTEDİ

TÜRK TURİSTLER SERBEST
Mısır'ın güneyindeki Luksor kentinde ise görüntülenmesi yasak tarihi mekanlarda çekim yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtilen iki Türk turist serbest bırakıldı.

AA'nın haberine göre, Bölge Emniyet Müdürü Tuğgeneral Hüsnü Hüseyin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk turistlere ait kameraların incelendiğini, sakıncalı görüntü ve fotoğrafın bulunmadığının tespit edilmesi üzerine söz konusu kişilerin serbest bırakıldığını söyledi.

Haberin Devamı

GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI
Mısır’da Cumartesi günü El Fetih Camii’nde gözaltına alınan TRT Muhabiri Metin Turan’ın gözaltı süresi savcılık tarafından iki hafta daha uzatıldı. Gözaltı süresinin uzatılmasına gerekçe olarak “eksik belgeler” gösterilirken, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği savcılık kararına itiraz etti.

Edinilen bilgiye göre, TRT muhabiri Turan’ın dün savcılığa iletilmesi öngörülen dosyası ancak bugün öğle saatlerinde tamamlandı. Bu dosyada Turan’la ilgili Mısır makamlarının “Terörist gruplarla birlikte hareket ettiği” iddialarının yanı sıra, kendisinin verdiği “El Fetih Camii’ne diğer meslektaşlarımla birlikte gazetecilik yapmak için gittim. Gazetecilik dışında hiçbir amacım yoktu. Olaylar çıkması üzerine cami içinde mahsur kaldım” ifadeleri de yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!