Uzun namlulu silahla minareye çıktı... Özel Harekat seferber oldu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 19:07

Bursa'da pompalı tüfekle caminin minaresine çıkan şahıs polis tarafından ikna edilerek indirildi. Vatandaşlara doğru ateş açan ve minareden cesedinin çıkacağını iddia eden şahsı 4 saatin sonunda müzakereci polis ikna ederek aşağı indirdi.

Haberin Devamı

Dün saat 18.00 sıralarında, Beşevler Mahallesi’ndeki Kuba Camii’ne gelip, elindeki pompalı av tüfeğiyle minareye çıkan bir kişi, "Çocuklarımın annesi yok, yakında babaları da olmayacak" diye bağırmaya başladı. Haber verilmesi sonucu, olay yerine çok sayıda polis, 112 Acil ve itfaiye ekibi sevk edildi.

’20 MERMİM VAR, GEREKİRSE ÇATIŞIRIM’

Hakkında tutuklama kararı çıktığını, cezaevine girmek istemediğini söyledi. Murat T., "20 mermim var, gerekirse çatışırım" diye bağırdı. Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat ekipleri de olay yerine geldi.

Uzun namlulu silahla minareye çıktı... Özel Harekat seferber oldu

4 SAAT SONRA İKNA EDİLDİ

Murat T., 3 saat 50 dakika sonra ikna edildi. Eylemine son vermemek için direnen Murat T., polislerin uzun süren ikna çabaları sonucu saat 21.50’de silahıyla birlikte minareden indi. Murat T.’nin pompalı tüfekle ateş açarak korku yaratması üzerine akşam ve yatsı namazına gelen cemaat ise can güvenliği nedeniyle camiye alınmadı.

Haberin Devamı

Borcunu ödeyemediği için hakkında mahkemece hapis cezası verildiği iddia edilen Murat T., olay yerinde bulunan 112 Acil Servis ekibi tarafından muayene edildikten sonra Çekirge Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!