Milenyum ünlülere yaramadı

Güncelleme Tarihi:

Milenyum ünlülere yaramadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2001 00:00


Türkiye, 2001 yılında bugüne kadar aralarında gazeteci, sanatçı ve işadamlarının bulunduğu yeri doldurulamayacak birçok değerini kaybederken, bazı sanatçılar ise ya hastanelik ya da adliyelik oldu.

Türk basın camiası Ocak ayından bu yana 17 mensubunu yitirdi. Türk basınının duayenlerinden Dünya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nezih Demirkent kalbine yenik düşerken, Demirkent'in cenaze namazında kalp krizi geçiren Hürriyet Gazetesi muhabiri Kemal Diyarbekir de vefat etti.

Yine önemli spor yazarlarından İslam Çupi, gazeteci-yazar Ahmet Kabaklı ile Yılmaz Gümüşbaş da, aynı rahatsızlıktan hayatını kaybedenler arasında yer aldı. Hürriyet Gazetesi Yazıişleri editörlerinden Esat Ayık, Türk basınının önemli isimlerinden Mithat Perin, Sabit Batumlu ve Hikmet Yıldız da bu yıl hayata veda etti.

SANAT VE EDEBİYAT DÜNYASI

Yeni yılda sanat ve edebiyat camiası da birçok ünlü değerinden oldu. Şair ve yazar Necati Cumalı 80 yaşında vefat ederken, Yaşar Kemal de 50 yıllık hayat arkadaşı Thilda Kemal Gökçeli'yi kaybetti.

''Olacak O Kadar'' programından tanınan 35 yıllık tiyatrocu Tekin Siper, Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu'nun sahnelediği ''Sefiller'' oyunu sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Yine İstanbul DevletOpera ve Balesi sanatçılarından tenor Cemalettin Kurugüllü de, hayatını kaybeden bir başka sanatçı oldu.
1970'li yılların en popüler gruplarından İstanbul Gelişim Orkestrası'nın kurucusu Selçuk Başar da, 56 yaşında yaşama gözlerini yumdu.

ÖZAL, OKKAN VE GÖKÇEN

Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi Yusuf Bozkurt Özal da, kansere yenik düştü. ABD'de 3 kez ameliyat olan Özal, Süleymaniye Camii Haziresi'nde annesi Hafize Özal'ın yanına gömüldü.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ise uğradığı silahlı saldırıda şehit olurken, TBMM'deki içtüzük değişikliği görüşmeleri sırasında çıkan kavgada DYP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Fevzi Şıhanlıoğlu geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın pilotu ve ulu önder Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen de milenyumda yaşamını yitirenler arasında yer aldı. Türk iş dünyası, Ali Rıza Çarmıklı ve Ayhan Şahenk'i kaybetti.

HASTALANANLAR

2001'in ilk aylarında ayrıca, sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle tedavi görürken, 10 yıl önce kanserle tanışan Kayahan da hastalıkla bu yıl uğraşmak zorunda kaldı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, bir toplantı sırasında türban konusundaki düşünceleri nedeniylebıçaklanırken, sahnede rahatsızlanan şarkıcı Fedon da bir süre tedavi gördü. Tiyatro sanatçısı Baykal Kent de, eşiyle birlikte Beşiktaş'ta 3 kişinin saldırısına uğradı.

MAHKEMELİK OLAN ÜNLÜLER

Sosyete ve sanat dünyasına kokain satan bir uyuşturucu şebekesinin yakalanmasıyla başlayan operasyonlar kapsamında, sanatçı Fatih Ürek ve Azer Bülbül uyuşturucu kullandıkları gerekçesiyle gözlem altına alındı. Bir süre sorgulandıktan sonra DGM'ye çıkarılan Ürek ve Bülbül, daha sonra serbest bırakıldı.

Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, Bebek'teki evi yüzünden uzunyıllar birlikte yaşadığı Rüçhan Adlı'nın mirasçıları nedeniyle mahkemelik oldu. Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Rahmi Dilligil, ''1. Perde'' operasyonu kapsamında tutuklandı.

Ses sanatçısı Muazzez Abacı da, bir süre torununun bakıcılığına yapan Nargül Yıldız ile davalık oldu. Sanatçı İlyas Salman hakkında Manisa'da yaptığı bir konuşma nedeniyle dava açılırken, ''Süperstar'' Ajda Pekkan ise ''dini nikahla evlendiğine'' ilişkin basında çıkan haberler üzerine hakkında başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi. (İstanbul/aa)
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!