MGS'ye göre ideal Türk genci

Güncelleme Tarihi:

MGSye göre ideal Türk genci
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2001 00:00


Haberin Devamı

MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül, ağzını her açtığında 5-10 hektar çam deviriyor, yeni bir polemik başlatıyor. Türkiye'nin en çok okunan haftalık haber dergisi Tempo, son sayısında Mehmet Gül'le bir röportaj

yaptı ve gençlik konusundaki düşüncelerini belirledi. ‘‘Mehmet Gül Standartı’’na (MGS) göre genç olmanın şartları var.

MHP İstanbul milletvekili Mehmet Gül, ‘‘Aslında benim muhatabım değil’’ dediği herkesle sorun yaşıyor, ama bunu mesele yapmıyor. Konuşmasına devam ediyor. Hatta hiç susacak gibi görünmüyor. İstanbul Ülkü Oacakları'nın eli silahlı, kavgacı komandosu Mehmet Gül, ‘‘O günleri Allah bir daha göstermesin’’ diyor demesine de, hálá kavgacı ve olayların üzerine giden yanını, pek törpüleyebilmiş değil. Bütün bunların arasında Türk gençliğinin girdiği kimlik bunalımına da çözüm arıyor. Elbette ideal bir Türk gencinin nasıl olması gerektiği konusunda fikirlerini de eksik bırakmıyor. Tempo'nun Mehmet Gül'le yaptığı söyleşinin bazı bölümleri şöyle:

EŞCİNSEL HASTADIR

Eşcinselliğin kötü örnek olacağını söylüyorsunuz. Bunu Batılılaşma ile açıklıyorsunuz. Peki ama Türk tarihinde hiç eşcinseller olmadı mı?

- Yanlış örnek, örnek olmaz. Vezüv Yanardağı patladığında Pompei şehri yok oldu. Şimdi orada, lavlar altında kalmış erkek erkeğe cesetler bulundu. Kimi yerlerde kadınlı erkekli grup seks yapanların kalıntıları bulundu. Buraları kazılınca bu buluntularla karşılaşıyoruz. Bundan 3000 yıl önce de bu vardı. Bu, bir hastalık, bunu kabul etmeliyiz. Doğayı korumak, doğal olanı korumaktır.

ASLINDA SEVİYOR AMA

Peki ama siz Türkiye'yi yurtdışında çok iyi temsil eden birine bu itirazları getirdiniz?

- Tarkan bizi yurtdışında çok güzel temsil ediyor. ‘‘Eşcinsel olmasa daha çok sevirdim’’ dedim sadece. Zeki Müren'in Türk müziğine katkısını kimse inkár edemez. Benim itirazım şuna: Tarkan benim muhatabım değil, onunla tartışmam bile olamaz. Bir insan eşcinsel olabilir ama bu, onu kaybetmemizi gerektirmez. Bir insan bunu popüler hale getirir, yani bunu ideal hale getirirse, yeni yetişenler buna özenir. Sırf eşcinsel olduğum için popüler olabilirsin mesela, çünkü böyleleri var Türkiye'de. Hiç yetenekleri yok ama meşhur oluyorlar. O zaman toplum dejenere olmuş demektir. Bunu kimse istemez. İstanbul'da barlarda çıkan insanlar belli. Doğru dürüst müzik bilgisi olan ve eşcinsel olmayan var mı aralarında? Bir tane var mı? Ben bu olayın yanlış olduğunu söylüyorum, amacım Fatih Ürek'i hedef almak değil.

Tüm bunlar doğru olabilir ama Tarkan hiç eşcinsel olduğunu söylemedi ki, siz nereden çıkardınız?

- Kabul etmedi mi? Etmediyse ben mutlu olurum ama o zaman eşcinsel gibi davranmasın lütfen. Hareketlerine bakın.

Örnek Türk genci nasıl olmalı?

- Şöyle ki, örnek Türk genci, içinde bulunduğu toplumun kıymet hükümlerini, inanç ve kültürünü benimsemeli ve yaşatmaya çalışmalıdır. Türk milletine ait değerleri yüceltip dünya medeniyetine gidiş yolunda kullanabilmelidir. Yani Türk milletini hor gören, aşağılayan, yok sayan her kişi, kesim ve fikrin kendisine dost olmadığını bilmelidir. Kendi milletine, toplumuna ait olmayan bir insan başka topluma ait olamaz. Olma şansı bulunsa bile yabancı ve üvey evlat muamelesi görür. İkircikli, çift şahsiyetli insanlar mutlu olamaz.

TÜRK GİBİ OLMALI

Türk genci, Türk toplumuna ait olduğunu bilmeli ve kendi toplumundaki gelişmelerle ilgili olmalı. ‘‘Benim milletim gelişmiş, o halde bu milleti severim, ama geri kalmışsa bundan utanırım’’ olmaz. Bizim milletimizin eksikleri varsa Türk genci, onu o durumdan kurtarmak idealine sahip olmalı. Bunun için, sorumluluk duygusu gelişmiş, eğitimli, bilgi toplumunun peşinden giden, dünyanın gittiği yeni gelişmeleri, bilgi toplumuna geçiş sürecini iyi kavramış evrensel noktaya ulaşmayı becerecek donanıma sahip olmayı bilen gençler olmalı. Bencil ve pragmatist değil, toplumcu ve dayanışmacı bir anlayışı benimsemeli Türk genci.

MEHMET GÜL'DEN İNCİLER

Bu (eşcinsellik) bir hastalıktır ve tedavi edilmeli. Kleptomanlar nasıl tedavi ediliyorsa, aynen onun gibi tedavi edilmeleri lazım. Benim eşcinsellerle ilgili hedefim yok. İdeal insan, ideal Türk genci derken, dünyada her insan için ana hatlar aynıdır aslında.''

Bir insan eşcinsel olabilir, ama bu onu kaybetmemizi gerektirmez. Bir insan bunu popüler hale getirir, yani bunu ideal hale getirirse yeni yetişenler buna özenir.

Silahlı gençlik... Sağcı-solcu hepsi sapma. Silah, sadece Türk milletini korumak için olmalı, 12 eylül döneminde meşru müdafaa hakkımızı kullandık.

Türk genci nasıl olmalı

Mehmet Gül gibi olmamalı

Bir kere kesinlikle Mehmet Gül gibi olmamalı. Bir insanın cinsiyeti kendini ilgilendirir. Tarkan'a gelirsek, bu çocuk medyaya mal olmuş, Türkiye çapında isim yapmış bir insan. Mehmet Gül gibi maço kılıklının teki olsaydı hiçbir şey olamazdı. Gül, nasıl olmuşsa olmuş, milletvekili olmuş, Tarkan ise dünya çapında isim.

Farklı olmak önemli

Bence gençler, üretken, yaratıcı, meraklı, güler yüzlü, kendisiyle barışık, kendisine saygılı olmalıdır. Çoğumluğun arasından sıyrılmak içinse biraz aykırı olmak gerekiyor. Bizim gibi sapına kadar maço bir erkek egemen toplumda Tarkan, farklı bir görüntüyü herhalde özellikle sergiliyor.

Devrimci olmalı

Ülkesinin bağımsızlığına ve bütünlüğüne bağlı, dayanışmacı, geniş ufuklu, halka hizmet ruhuyla dolu, meraklı, araştırıcı, çalışkan ve özellikle devrimci olmalı. Bu düzeni kabul eden bir yapıda olan gençlik, hiçbir şeyi başaramaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!