Mezar taşı bile kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Mezar taşı bile kaldırıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 10, 2012 10:32

İngiltere'de geçen yıl hayatını kaybeden ünlü bir TV yıldızının hakkındaki taciz suçlamalarının ardından mezar taşı kaldırılırken, BBC de suçlamalar nedeniyle zor günler geçiriyor.

Haberin Devamı

İngiliz Devlet Televizyonu BBC, kurumun geçen yıl hayatını kaybeden sunucusu Sir Jimmy Savile'in kurum çalışanlarına yönelik cinsel tacizlerini örtbas etmiş olabileceği suçlamasıyla karşı karşıya. Yaklaşık 30 mağdur olduğundan şüphelenen polis, şimdiden olayla ilişkili 120 farklı iddiayı incelediklerini bildirdi. Bunların arasında iki de tecavüz iddiası var.

Soruşturmanın ünlü televizyon yüzü ile birlikte çalışanları da içine alacak şekilde genişletilebileceği bildirildi.

BBC Genel Müdürü George Entwistle, polis soruşturmasının ardından kurum içinde de iddialara ilişkin kapsamlı soruşturma açacaklarını belirtti.

MEZAR TAÅžI BÄ°LE KALDIRILDI

Savile'in ailesi tepkilerin ardından mezar taşını kaldırmaya karar verirken, sunucunun Kuzey Yorkshire'da adının verildiği sokağın tabelası ile evinin üzerindeki tabela da kaldırıldı.

Haberin Devamı

Jimmy Savile'in, yaşadığı evi gösteren tabela kaldırılmadan önce üzeri 'tecavüzcü ve sübyancı' sözcükleriyle karalanmıştı.

BBC ÖZÜR DİLEMİŞTİ

BBC Genel Müdürü Entwistle, Savile'in, kurumda çalışırken gençlere cinsel tacizde bulunduğu iddiaları nedeniyle özür dilemişti. BBC, birkaç haftadır gündemde olan sunucuyla ilgili cinsel taciz iddialarının hemen ardından bir süre sessiz kaldığı için eleştirilmişti.

Kanalda yayımlanan güncel haber programı Newsnight’ın yaklaşık bir yıl önce suçlamalara ilişkin bir program hazırladığı, ancak daha sonra bu programı yayına koymamaya karar verdiği de belirtildi. Newsnight’ın editörü Peter Rippon, BBC’nin programı yayımlamaması için baskı görmediğini ifade etti.

BaÅŸka bir Ä°ngiliz televizyon kanalı ITV’nin Savile’e iliÅŸkin suçlamalara dair bir belgesel yayımlamasının ardından çok sayıda kiÅŸi TV yıldızı tarafından cinsel tacize uÄŸradığını öne sürmüştü. Savile’in kariyerinin en çok parladığı 1970’lerde onlarca kiÅŸiyi taciz etmiÅŸ olabileceÄŸi bildiriliyor. GeçtiÄŸimiz yıl 84 yaşında ölen TV yıldızının özellikle 13 ile 16 yaÅŸları arasındaki kız ve erkek çocuklarını hedef aldığı kaydediliyor. Taciz iddialarına iliÅŸkin ilk ÅŸikayetin, ünlü ismin kariyerinin başında olduÄŸu 1959 yılına iliÅŸkin olduÄŸu belirtiliyor.Â

Haberin Devamı

Jimmy Savile,  BBC'de 'Top of the Pops' programı başta olmak üzere birçok programda sunuculuk yapmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!