Mevlitten sonra MJ festivali

Güncelleme Tarihi:

Mevlitten sonra MJ festivali
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2010 00:00

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Mardin’de Michael Jackson için mevlit okutulmasını “zekice” bulduğunu ve festival projesine destek vereceklerini söyledi.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl hayatını kaybeden şarkıcı Michael Jackson için Mardin’in Midyat İlçesi Mercimekli Köyü’nde mevlit okutarak ilgi odağı olan Mıhellemi Derneği’ne, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan destek geldi. Günay, derneğin gelecek yıl köyde düzenlemeyi planladığı Michael Jackson Festivali’ne destek verecek. Dernek Başkanı Mehmet Ali Aslan’ın “Destek gelirse gelecek yıl etkinliği festivale dönüştüreceğiz” sözlerini yanıtlayan Günay, Bakanlığa başvurmalarını tavsiye ederek, “Aslan’ın ‘Bölge terörle, Bilge Köyü ile anılacağına Jackson ile anılsın’ sözleri ve mevlit fikri çok zekice. Türkiye’de 20 köy bunu yapsa tanıtım sorunumuz kalmaz” diye konuştu.

Presley’i davet edeceğiz

Dernek Başkanı Aslan, festival için Jackson’ın ailesine, Elvis Presley’in kızı Lisa Marie Presley ve ailesine, tüm büyükelçilere davetiye göndereceğini belirterek, “Sayın Kültür Bakanımız çok duyarlı bir insan. Kendisine bir şiirimi verdim. Birkaç hafta sonra da bana teşekkür yazısı gönderdi” dedi.

Yaratıcı fikirlere açığız

Haberin Devamı

DERNEK Başkanı Mehmet Ali Aslan, festivalle ilgili şunları söyledi: “Köyümüzün cami ile kilise arasında 5 bin metrekare büyüklüğünde bir meydanı var. Etkinliği orada gerçekleştireceğiz. Büyük şirketler de sponsor olarak destek verirse hayalimizi daha rahat geliştirebiliriz. Tüm Michael Jackson severleri köyümüze bekliyoruz. Festival için yaratıcı fikirlerini de bizlere iletsinler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!