Mevlana İdris Zengin kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü? Mevlana İdris Zengin’in şiirleri ve kitaplarına yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Mevlana İdris Zengin kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü Mevlana İdris Zengin’in şiirleri ve kitaplarına yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2022 11:12

Mevlana İdris Zengin ile ilgili son dakika haberi gündemde yer alıyor. Mevlana İdris Zengin’in hayatını kaybettiğini kardeşi yazar Salih Zengin duyurdu. Zengin'in vefat haberinin ardından siyasiler sosyal medya hesaplarından art arda taziye mesajları paylaştı. Peki, Mevlana İdris Zengin kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü?

Haberin Devamı

Mevlana İdris Zengin’in kaç yaşında olduğu ve neden öldüğü merak ediliyor. Yaşadığı kalp rahatsızlığının ardından ameliyat geçiren ve ardından bir süredir yoğun bakımda tedavi altında olan yazar ve şair Mevlana İdris Zengin hayatını kaybetti. 1966 yılında dünyaya gelen Zengin’in Tuhaf Adamlar serisindeki kitapları 9 dünya diline çevrilerek yayına hazırlanmıştır.

MEVLANA İDRİS ZENGİN KİMDİR?

1966 yılında dünyaya gelen Mevlana İdris Zengin Kahramanmaraş’ta doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. İkindiyazıları, Diriliş, Dergâh, Albatros, Geniş Zamanlar ve Gerçek Hayat gibi birçok dergi ve gazetede, şiir, hikâye ve denemeleri yayımlanan Mevlana İdris Zengin, çocuk edebiyatı dalında da birçok eser yayımlamıştır.

Mevlana İdris Zengin, Asla ve Daima Nuri Pakdil isimli bir belgeselin metnini yazmış ve konsept danışmanlığını yapmıştır.

Haberin Devamı

Çocuk Yayınları Danışma ve Yayın Kurulu üyesidir. Kaleme aldığı çocuk kitapları ile Gökyüzü Yayınları Çocuk Edebiyatı Ödülü ve Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı Ödülünü almaya hak kazanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!