Meteoroloji'den 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı! Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2023 01:53

Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün görülen yağışlar nedeniyle 14 kente sarı, 2 kente ise turuncu kodlu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışlar nedeniyle Samsun'dan beş ilçede, Kastamonu'nun İnebolu, Sinop'un Türkeli'nde eğitime 2 gün ara verilirken Ayancık ve Erfelek ilçelerinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. Samsun Valisi Dağlı, akşam saatlerinde yağışların daha da artayacağını dikkat çekerek sel baskınlarına karşı uyardı. Öte yandan Samsun ve Amasya'da etkili olan sağanak yağış sonucu iki kişi hayatını kaybetti. Samsun'da açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Yaraları sarmakla ilgili bütün çalışmalar büyük bir özenle, büyük bir hassasiyetle devam ediyor. Allah tekrarından, beterinden milletimizi korusun. Samsun’da dikkat, bugün bu turuncu uyarı Ordu’ya doğru gidecek ve perşembeden itibaren de bu yoğun yağışlar Karadeniz’den çıkacak” dedi. Bakan Yerlikaya, AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarılara vatandaşların dikkat etmesi çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz (Hatay hariç), İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir ve Muğla çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Burdur, Isparta, Aksaray, Konya, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli, Kastamonu'nun kuzeyi, Sinop un çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMALAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Samsun’un Canik ilçesinde bulunan Gülsan Küçük Sanayi Sitesi’nde selden mağdur olan esnafı ziyaret ederek 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. İncelemelerde bulunan Bakan Yerlikaya dün akşamdan itibaren Samsun, Sinop, Amasya ve Kastamonu’nda yoğun yağmur yağışıyla beraber olumsuzluklar yaşandığını kaydetti. Bakan Yerlikaya, Samsun’un Ladik ilçesinde 1, Amasya Kışlacık Köyü’nde 1 olmak üzere 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişiyle ilgili de arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

5 İLÇEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bakan Yerlikaya, "Samsun başta olmak üzere Sinop’ta, Amasya’da, Kastamonu’da yoğun yağmur ve onun peşinden maalesef bazı olumsuzluklar yaşandı. Samsun Ladik ilçesi Tüfekçidere Mahallesi köprüde bir aracın mahsur kaldığını, hemen olay yerine intikal eden arkadaşlarımız araçta mahsur kalanları kurtardı. Ladik ilçesi Alıçlı Mahallesinde sele kapılan 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyoruz. Başsağlığı diliyoruz tüm yakınlarına. Bugün 5 ilçemizde öğretime ara verildi. Ladik, Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy ilçelerimizde. Bugün özellikle ben Samsun’a geldim. Çünkü gerek Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gerek buradaki bölge müdürlüğünden tekrar bu saat itibariyle teyit aldık. Yine yoğun yağış ile ilgili turuncu alarm verildi. Dolayısıyla ben Samsunlu hemşerilerimden, kardeşlerimden hassasiyet bekliyorum. Dikkatli olmalarını bekliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak


6 İLDEN BÖLGEYE TAKVİYE

6 ilden bölgeye takviye yapıldığını belirten Bakan Yerlikaya, "Sinop ile ilgili yoğun yağışlar neticesinde Ayancık ilçesi Yeniçam mevkisinde dere taşması meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma hamdolsun olmamıştır. Ayancık ilçesi Kestanelik Köyü’nde mahsur kalan 8 vatandaşımız güvenli noktaya alındı. Sinop Ayancık Karayolu Şerefiye Köyü mevkisinde köprü tıkanması sonucu yolda su taşkını meydana gelmiş, köprünün altı temizlenmiştir. Sinop merkezi ile karayolu ulaşımı açık durumdadır. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için Sinop İl Özel İdare ve belediye gayret göstermektedir. Çankırı, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu ve Düzce illerindeki vidanjör, kamyon, ekskavatör takviyesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere AFAD tarafından gerekli koordinasyonlar yapılmıştır” diye konuştu. 

‘KASTAMONU GENELİNDE 38 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI’

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kastamonu ilçesinde 38 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu ifade ederek, "Kastamonu ile ilgili de bilgi vermek istiyorum. Yine 1,5 günden beri yoğun yağışlar Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerinde İnebolu’da etkili olmuştur. Şükürler olsun can ve cal kaybı olmadığını daha önce basına vermiştik. Bozkurt ilçesinde ulaşımda aksama, Çatalzeytin ve Abana ilçelerinde dere taşması meydana gelmiş. Abana ve Bozkurt ilçelerinde 5 binada su tahliye çalışmaları yapılmıştır. Kastamonu genelinde 38 köy yolu ulaşıma kapalı olup, ilçelere ulaşım sağlayan ana arterler de bir sıkıntı bulunmamaktadır. Ben Bakan Yardımcım İsmail Beyi oraya gönderdim. İnebolu Köprüsünün olduğu, medyada çokça gördüğümüz o köprüye gittiler ve orada önceden meteorolojinin uyarısıyla tedbir alan arkadaşlarımızın her birini kutluyorum. O otogar köprüsünün yoğun debiyle beraber rüsubat ve tomruklarla kapanıp tekrardan Allah göstermesin bir sıkıntı olmamasıyla ilgili güzel tedbir almışlardır. Devamlı suretle köprünün altıyla ilgili suyun akışkanlığının tedbiri alınmıştır. Şu an buraya gelirken tekrar görüştüm Bakan Yardımcım ve oradaki yetkililerle, biz aynı Bozkurt’ta olduğu gibi su yatağının derin ve genişletilmesi ve o köprünün de mimari tasarımı olması gerektiği gibi yapmayla da ilgili kurumlarla hemen çalışmalara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak


Bakan Yerlikaya, Amasya’da da dün akşam saat 17.00 sıralarında yoğun yağış nedeniyle Amasya-Erzincan Karayolu’nun 20’inci kilometresindeki Kışlacık mevkisinde meydana gelen sel nedeniyle karayolunun ulaşıma kapandığını belirterek, şunları söyledi:

"Karayolu ekiplerimiz yaptığı çalışmalar sonucunda saat 22.00 itibariyle hamdolsun trafiği tek yönlü açmışlar. Yarından itibaren de ben inanıyorum ki tamamen yol açılacak. Saat 16.50 sıralarında Amasya merkez Kışlacık Köyü Yukarışelale mevkisinde piknikte olduklarını arkadaşlarım bana ilettiler 3 vatandaşımızın içinde bulunduğu bir araç, aşırı yağış nedeniyle maalesef sele kapılmıştır. O araçtan 1 vatandaşımız kurtarılmış, 1 vatandaşımızın cansız bedenine üzülerek ifade ediyorum ulaşılmıştır. 1 vatandaşımızın da arama çalışmaları devam etmektedir. AFAD Başkanımız Yunus Bey şu anda orada, bu çalışmaları oradaki bütün yetkililerle beraber, valimizle beraber takip etmektedir. Ben hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. En kısa zamanda kayıp olan vatandaşımızın bulunmasını temenni ediyorum. Başsağlığı diliyorum tekrar ama şunu söylemek istiyorum; devlet olarak biz AFAD koordinasyonunda bakın Samsun’da valimiz, milletvekillerimiz, büyükşehir genel sekreterimiz, Canik Belediye Başkanımız, bütün bölge müdürlüklerimiz, karayollarımız, Devlet Su İşlerimiz, Meteoroloji Bölge üstlerimiz ve özellikle Büyükşehir’e ait SASKİ’miz bugün burada Gülsan’da gerçekten güzel iş çıkardı. Yaraları sarmakla ilgili bütün çalışmalar büyük bir özenle, büyük bir hassasiyetle devam ediyor. Söylemek istediğimiz şey şu; Allah tekrarından, beterinden milletimizi korusun diyoruz."

Samsun Gülsan Sanayi'de 2 bin kişinin olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, "Her birine tekrar geçmiş olsun diliyoruz. AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarılara lütfen dikkat edin. Ne demiştik sözün başında; bu gece Samsun’da dikkat, yarın bu turuncu uyarı Ordu’ya doğru gidecek ve perşembeden itibaren de yine genel müdürlüğümüzün şimdilik tahmini inşallah bu yoğun yağışlar Karadeniz’den çıkacak. Ben tekrar bütün vatandaşlarımıza, Samsun’umuza, Amasya’mıza, Sinop’umuza, Kastamonu’muza geçmiş olsun diliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

KAYIP VATANDAŞI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

AFAD Başkanı Yunus Sezer, meydana gelen sel ve su baskınları sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiğini, Amasya'da bir kişinin sele kapıldığını açıkladı. Sezer, kayıp vatandaşı arama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Burdur, Isparta, Aksaray, Konya, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli, Kastamonu'nun kuzeyi, Sinop un çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 kente sarı, 2 kente turuncu kodlu uyarıda bulundu.

LADİK'TE METREKAREYE 40 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Samsun’da etkili olan sağanağın neden olduğu sellerde Ladik, Canik, İlkadım, Atakum ve Tekkeköy ilçelerinde birçok ev ve iş yerini su bastı. Ladik ilçesinde metrekareye 97 kilogram, Samsun kent merkezine ise 40 kilogram yağmur düştü.

SAMSUN'DA BARAJ KAPAKLARI AÇILDI

Aşırı yağışlar nedeniyle Dağköy bölgesinde bulunan 19 Mayıs Barajı'nda su seviyesi yükseldi. Bunun üzerine baraj kapakları açılarak, Engiz Çayı'na su bırakıldı.

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yoğun yağışlar nedeniyle 19 Mayıs Barajımız tamamen dolmuş ve sadece üst savaktan saniyede yaklaşık 600 metreküp su akmaktadır. Harici bir tahliye yapılmamaktadır. Takiplerimiz devam etmektedir. Tüm iş makinelerimiz ve ilçemizde özel sektörde bulunan iş makineleri belediyemiz bünyesinde çalışmaya devam etmektedir. Özellikle köprü ağızlarının tıkanmaması için yoğun çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

VALİ DAĞLI'DAN 21.00 UYARISI

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında toplanan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, durum değerlendirmesi yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan uyarı üzerine kentte, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çalışma grupları, Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçe kaymakamlığı ve belediyelerin bilgilendirildiğini ve teyakkuz haline geçirildiğini ifade eden Vali Dağlı, il genelindeki koordinasyon ve müdahale çalışmalarının gelen ihbarlar neticesinde gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

Vali Dağlı, "Öncelikle geçmiş olsun. Cumartesi gününden itibaren olası yağışları takip ediyoruz. Yağışların artarak devam edeceğini, akşam 21.00 itibarıyla yağışların daha da artacağını Samsunlu hemşerilerimize duyurmak istiyorum." uyarısında bulundu.

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

Vali Dağlı, “Dün akşam Ladik ilçesi Tüfeklidere Mahallesi’nde köprüde araç içinde mahsur kalan vatandaşlarımız AFAD ve emniyet ekiplerimiz tarafından kurtarıldı. Birçok noktada yollara sel ile gelen malzemelerin temizlendi. Kanallar ve menfezler açıldı. İlk belirlemelere göre Ladik ilçesi Tüfekçidere Mahallesi’nde 32 küçükbaş ve 1 büyükbaş hayvanın telef oldu, 2 araç ve bir römork zarar gördü” dedi.

‘5 İLÇEDE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ’

Bugün sabah saatlerinden itibaren il merkezinde de etkisini artıran yoğun sağanak nedeniyle teyakkuz halinde olunduğunu ve gelen ihbarlar ve tespitler neticesinde kısa sürede müdahale edildiğini belirten Vali Dağlı, “Sabah erken saatlerde Canik, Atakum ve İlkadım ilçelerimizden gelen ihbarlar üzerine yapılan çalışmalarla ilgili sorunlar çözüldü. Ancak yağışın devam ediyor olması nedeniyle özellikle araçlarla ilgili hasar ihbarları gelmeye devam ediyor. Bu doğrultuda çalışma ve müdahaleler de aralıksız yürütülüyor. Ladik, Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerimizde bu sabah bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verildi” dedi.

Öte yandan sel sularının getirdiği malzemelerle kapanan yollar açıldı. Trafik akışında sorun yaşanmadığı bildirildi.

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

SAMSUN'UN LADİK İLÇESİNDE BİR CAN KAYBI

Samsun'da kent merkezinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Atatürk Bulvarı başta olmak üzere ara sokaklar suyla doldu. Sürücüler zor anlar yaşarken, bazı araçlar yolda kaldı. Zemin katlardaki birçok ev ve iş yerini su bastı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tıkanan mazgalları açmak ve baskın yaşanan evlerdeki suyun tahliyesi için çalışma başlattı.

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Şehrimizde etkisini gösteren yoğun sağanak yağıştan etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; her noktaya ulaşmak için tüm personel ve ekipmanlarımız ile canla başla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarları dikkate alarak siz kıymetli vatandaşlarımızın tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz" denildi.

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

SAMSUN'DA EĞİTİME ARA

Samsun'da etkili olan sağanak nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildi. Dün akşam sel sularına kapılarak bir kişinin hayatını kaybettiği Ladik ilçesinin ardından Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde de eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ, 5 ARAÇ ALTINDA KALDI

Kentte etkili olan sağanakta, Canik ilçesi Uludağ Mahallesi Mahmudiye Caddesi'nde bir apartmanın otoparkının istinat duvarı çöktü. Park halindeki 5 araç, istinat duvarının altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve AEFAD ekipleri sevk edildi. Bölgede geniş güvenlik önlemi alındı.

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

YIKILMA ANI KAMARADA

İstinat duvarının araçların üzerine yıkılma anı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Duvarın yıkılmasına sebep olan sel suyu da sitenin altındaki perde imalatçı dükkanı basarak ortalığı çamura buladı.

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

KASTAMONU'DA DERE SULARI YÜKSELDİ

2021 yılında sel afetinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde gece boyu etkili olan yağışlar nedeniyle su seviyesinin yükseldiği Ezine Deresi'nde taşmalar meydana geldi. İnebolu'da ise Söke Deresi'nde su seviyesinin yükselmesi nedeniyle dere kenarında bulunan bazı iş yeri ve evleri su bastı. Burada yaşayan vatandaşlar itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri tarafından tahliye edildi. Bölgede ekiplerin çalışmalarını sürüyor.

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

EZİNE ÇAYI'NDAKİ TAŞKIN RİSKİ DRON KAMERASINDA

Kastamonu'da 2021 yılında sel felaketi yaşanan İnebolu ve Bozkurt ilçelerinde dün başlayan ve aralıklara etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle taşkın durumuna karşı alarma geçildi. 24 saatte Bozkurt ilçesinde metrekareye 127 kilogram, İnebolu ilçesinde metrekareye 98 kilogram yağış düştü.

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

Ezine Çayı'nda suyun debisi yükseldi. Taşkın riski sebebiyle İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri çalışma yaptı. İş makineleriyle yapılan çalışmalar sonucu herhangi bir taşkın yaşanmadı. İlçenin ortasından geçen Ezine Çayı'ndaki taşkın riski dron kamerasıyla görüntülendi.

'ŞU ANDA HERHANGİ BİR SIKINTIMIZ YOK'

Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, “Bozkurt ilçemizde 2021 yılında yaşanan sel felaketi sonrasında dere yatağının genişletilmesi ve 6 köprünün yapılması sayesinde bu yoğun yağışta suyun hızlı bir şekilde denize aktığını söyleyebiliriz. Şu anda tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde, ilçemize bağlı bazı köylerde heyelanlar olduğunu biliyoruz, ekiplerimiz bunlara müdahale ediyor. Şu anda bizlere ulaşan bir can kaybı ihbarı yok. Derenin sabah saatlerine oranla debisinin de azaldığını söyleyebiliriz. Yağış da ara ara devam ediyor. Şu anda herhangi bir sıkıntımız yok” dedi.

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

AYANCIK'TA EĞİTİME SEL ENGELİ

Meteoroloji'nin "turuncu kod" uyarısında bulunduğu Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde geceden bu yana etkili olan yağışlar İnebolu Çayı'nı taşma noktasına getirdi. Şiddetli yağış nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Sinop Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Türkeli'nde eğitim-öğretime 2 gün ara verilirken taşımalı eğitime ise 4 gün ara verildi. Ayancık ve Erfelek ilçelerinde de taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

AMASYA'DAN ACI HABER

Amasya'da otomobille sel sularına kapılıp kaybolan 2 kişiden Murat Ekşi'nin cansız bedenine ulaşıldı. Ekiplerin Zilal Şahin'i arama çalışmaları sürüyor.

Meteorolojiden 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!