Meteoroloji uyardı: Sıcaklık düşüyor, kuvvetli yağmur geliyor... Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için saat verdi!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2024 11:15

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batısında ve doğusunda olmak üzere birçok il için yağış uyarısında bulundu. Aralarında İstanbul, Bursa ve Ankara'nın güney kesimlerinin de bulunduğu iller için gök gürültülü sağanak tahmini yapıldı. Hava sıcaklığının ise batı ve güneydoğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Tokat, Giresun ve Rize çevreleri ile Ankara'nın güney kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzeydoğusu, Mardin'in doğusu ve Van'ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Meteoroloji uyardı: Sıcaklık düşüyor, kuvvetli yağmur geliyor... Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için saat verdi

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının batı ve güneydoğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzeydoğusu, Mardin'in doğusu ve Van'ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, dik ve eğimli yamaçlarda kar erimesine bağlı heyelan ve çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji uyardı: Sıcaklık düşüyor, kuvvetli yağmur geliyor... Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için saat verdi

Haberin Devamı

PROF. DR. ORHAN ŞEN, İSTANBUL İÇİN SAAT VERDİ

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen ise sosyal medya hesabından hava durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu. Şen, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Bugün Pazar, Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, yer yer gök gürültülü sağanak, Yağışların, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır Mardin'in doğusu ve Van'ın güneyinde yerel kuvvetli.

SABAH VE ÖĞLE SAATLERİNE DİKKAT

Bugün sıcaklıklar batı ve güney doğu da 3-5 derece azalacak. İstanbul sabah ve öğlen yağmurlu 16 C İzmir yağmurlu 22 Antalya 25 Ankara gece yağmurlu 17 C.

Haberin Devamı

Yarın Sıcaklık güneyde düşecek ve yağmur gelecek. Perşembeden itibaren Ege ve Akdeniz tatil yerlerinde 4-5 derece artacak.

CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz'a konuşan Orhan Şen, hava durumu tahmine şunları ekledi:

Biraz sonra yağmur başlayacak. İstanbul'da kuvvetli olacak yağmur. Sıcaklıklar bugün 3-4 derece daha düşecek. Batı ve Ege bölgelerinde düşüş olacak. İstanbul'da 16 dereceye kadar düşebilir sıcaklık. Hafta ortasına kadar düşüş devam edecek. Perşembe sonrası ısınma olacak. Ege ve Akdeniz'de sıcaklık 4-5 derece yükselecek.

DÖNÜŞ YOLUNA DİKKAT

Antalya 28 dereceyi görecek. Dönüşte ise Perşembe'den sonra Cuma, Cumartesi, Pazar neredeyse tüm Türkiye'de yağış var. dönüş yoluna dikkat etmek gerekir, yerler ıslak olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!